Przewód olejowy chłodnicy

09 Sty 2011, 11:23

Witam... czy może ktoś się orientuje, który z przewodów olejowych chłodnicy - są dwa takie metalowo gumowe i powykręcane trochę - jest wyżej??? ten dłuższy, czy krótszy??? no i czy jeśli któryś jest nieszczelny, to może zniknąć cały płyn chłodzący ze zbiorniczka? :evil:
Szuszel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

10 Sty 2011, 18:52

U mnie jak zaczoł znikac płyn ze zbiorniczka to okazało się że poszła uszczelka pod głowicą i płyn zaczoł dostawac sie do cylindra,zrobiłem to jakis czas było ok potem znowu zaczoł znikac i okazało sie że poszła chłodniczka w ird, ominołem chłodniczke łącząc oba przewody chłodniczki,wymieniłem olej w ird i dopuki nie kupie nowej chłodniczki musi wystarczyc :wink: i proponował bym ci byś sprawdził czy nie masz płynu w oleju w ird :???:
L.R freelander. Jak (gdzie) zdobyc instr.napraw w j.polskim???
Azymut
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowsze

11 Sty 2011, 17:39

wymieniałem olej w ird rok temu... wtedy też mi płyn znikał i mechanik nic nie powiedział, że mam w tym starym oleju płyn... jakies pół roku temu wlałem do zbiorniczka uszczelniacz - takie sreberko w płynie- i przez te pół roku nic mi nie ubywało płynu, aż do teraz... dziś uzupełniłem płyn- weszło trochę ponad pół litra i teraz zobaczę za ile zniknie??? :???:
Szuszel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mówisz ogrzewanie postojowe, myślisz ...
    Webasto to jeden ze 100 wiodących dostawców przemysłu motoryzacyjnego, najbardziej znany kierowcom z produkcji systemów ogrzewania postojowego. Niemiecka firma z miejscowości Stockdorf ma tradycję, sięgającą ...