Przyciemniane szyby

28 Lip 2009, 18:15

Czesc

Jak wiadomo, szyby można przyciemnić dziadowską folią do iluśtam % przepuszczania światła.

A ja mam pytanie- w kaskach motocyklowych jest taki bajer, (i nie tylko w motoryzacji) co się chyba zwie "lustrzanka" czy jakoś tak (nie wiem) Na komisariacie coś takiego mają (??)

Chodzi o to, że z jednej strony nie widać kompletnie nic, a z drugiej strony, widać wszystko idealnie. Polegało by to na tym, że od środka widać wszystko, a od zewnątrz nie widać nic w środku samochodu.
Da się tak zrobić? Jak z prawem?

Oczywiście domyślam się, że o ile to w ogóle możliwe, to koszt takiego bajeru na pewno będzie wysoki...
Lionix
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

30 Lip 2009, 12:37

chyba mowisz o lustrze weneckim :D jezeli sie nie myle to tez jest przyklejane na szybe :P a z prawem to nie wiem jak jest ale przypuszczam ze w samochodach moze to byc niedozwolone (nie wiem) :D
patroll
Nowicjusz

Miejscowość: Piaseczno

30 Lip 2009, 18:44

Poszperałem troche, i to się chyba nazywa lustro, ale fenickie :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lustro_fenickie

hmmm... no cóż, jesli to jest naklejane to d..a :/ ale jesli mozna by bylo takie cos miec, to bylby niezly bajer :0

dzieki za odp.
Lionix
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...