26 Sie 2022, 18:10
Być może niedokładnie ująłem pytanie , wiem że po wyłączeniu auta odbiorniki zgasną. Mi chodziło trochu o co innego.
Załóżmy że jadę samochodem, włączam podgrzewane szyby i lusterka, gdy dojeżdżam na na miejsce wyłączam auto mając włączone podgrzewanie. Wiem że teraz odbiorniki są wyłączone , a jak później ponownie zapalam auto, to grzane szyby i fotele będą nadal włączone czy trzeba je włączyć od nowa?
Co do tego lutowania byłem w takim serwisie elektronicznym z tym niedziałającym wkładem i właśnie to usłyszałem co wyżej napisałem a gdy pytałem czy podejmie się pan zadania to powiedział mi że to może długo potrwać i godzina pracy w serwisie to 120 zł, no to podziękowałem, za tyle to mogę znaleźć i kupić nawet kilka przycisków i jeszcze zostanie.
W sumie jak dokładniej zobaczyłem na Internecie są poradniki , może spróbuje sam ? Choć z lutowaniem i elektryką nic wspólnego nie miałem ale mam wkłady które zostały z popsutych przycisków, zawsze mogę spróbować , może akurat mi się uda.
Zawsze to lepsze niż kupowanie przycisku choć akurat kupiłem już 4( bo u mnie działały w połowie) i tylko jeden działał w połowie. Oczywiście wszystko działało ale chciałem i chce to naprawić dla własnej wygody i tego żeby wszystko działało.
Najprościej by było pojechać na złom i osobiście sprawdzić czy działa przycisk i kupić ale dzwoniłem do kilkunastu zakładów złomowania w.mojej okolicy i żaden nie miał Vectry B.
Czy jest to aż tak rzadkie auto ? Na ulicach zdarza mi się go widywać służbowym autem prawie każdego dnia