Przyczepa do przeprowadzki.

24 Lut 2015, 21:32

frodan napisał(a):Ja mam ubezpieczenie w pzu. Przejdź się do nich i tam ubezpiecz przyczepkę. bo według mnie to najlepsze rozwiązanie.

Ciekawe co w tym rozwiązaniu jest takiego dobrego?
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

28 Lut 2015, 15:44

kant95 napisał(a):
frodan napisał(a):Ja mam ubezpieczenie w pzu. Przejdź się do nich i tam ubezpiecz przyczepkę. bo według mnie to najlepsze rozwiązanie.

Ciekawe co w tym rozwiązaniu jest takiego dobrego?

Też byłem ciekaw . . . To chyba jakaś kryto reklama albo ten człowiek jest zakochany w pzu. I ten tekst o "dopłacaniu", co to ma być? Ja mam więcej płacić? Napisałem, że to tylko do budowy. A nie do pracy, jak miałbym przewozić na niej coś co służyło by mi w celach zarobkowych. To oczywiście była by ona ubezpieczona z połyskiem. Pzu moim zdaniem jest "fajne" przez te swoje reklamy. Kiedyś się lansowało frugo ,a teraz pzu. Sprawdzałem na rankomacie i to wcale nie było 300 złotych. Albo źle coś wpisałem, ale ponad 300! Z tym porównaniem miałeś rację. A z pzu nie. I sprawdź sobie ofertę proamy, jest taka sama jak w pzu !
sirious
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

22 Kwi 2015, 19:10

Przyczepkę warto ubezpieczyć, żeby w razie co nie mieć kłopotów. Wybór ubezpieczalni pozostaje według uznania.
blackpearl13
Obserwowany

Auto: Opel Astra

01 Mar 2016, 14:29

A po co kupować przyczepę jak potrzebujesz ją tylko na przeprowadzkę? Lepiej wypożycz. Polecam Blyss - mają spoko ceny. Do takiej mniejszej przyczepy wystarczy prawko kat. B.
mikołaj007
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf 4

04 Lis 2016, 11:55

Witam,

Kupiłem przyczepę blyssa z plandeką i niestety, ale tak zwane bezmózgi pocięli mi plandekę . Czy znacie kogoś kto naprawia takie rzeczy ?
admos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17- 0- 0
Auto: HONDA
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

09 Gru 2016, 09:00

Myślę że raczej to będziesz musiał zainwestować w nową chyba że to są jakieś drobne nacięcia, jeśli tak to można się bawić ale jeśli jakieś wieksze to serio bardziej się opłaca nową.
janek963
Nowicjusz

Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak przygotować auto do wyjazdu na wakacyjny urlop?
    Na początku roku 2022 większość (56%) dorosłych Polaków zadeklarowała, iż w bieżącym roku zamierza wyjechać w celach wypoczynkowych lub turystycznych na co najmniej 2 dni – wynika z danych CBOS. Wielu respondentów ...

05 Lut 2017, 01:55

witam Wszystkich. ja tak podłacze się pod temat w kwestii przyczepki, do tej pory zawsze brałem z wypożyczalni i było wszystko ok, teraz kupiłem sobie nówke ze sklepu jest to przyczepa neptun dmc 750 jakieś 205 na 115 na osi nie hamowanej, i jestem w szoku skacze jak szalona czy jest pusta czy pełna czy ma 100 kg ładunku, po prostu tym się nie da jechać, chciałbym zapytać czy ktoś ma takiego neptuna? i czy tez ma takie problemy? nawet zastanawiam się czy nie trafił mi się jakiś wybrakowany model? tak to wygląda jakby nie miała żadnego zawieszenia w sensie nie ma zadnej amortyzacji. Jakby ktoś miał jakąś wiedze w tym temacie to proszę o podpowiedz. pozdrawiam
mikollajj
Obserwowany

Przebieg/rok: 47tys. km
Auto: alfa romeo

18 Maj 2017, 01:43

Zapytaj się najlepiej jakiejś starej firmy,
lyer
Nowicjusz

Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Dacia Logan
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2015

26 Cze 2017, 16:53

@mikollajj przyczepy neptun takie sa, niestety kupiłem przyczepę, która wcześniej czy później będzie do wyrzucenia, niestety nie ma resorów, brak amorów więc lata jak lata...

jeśli szukasz czegoś dobrego proponuje zastanowić się nad przyczepami z profilu http://przyczepkasamochodowa.pl/2017/05/30/przyczepa-samochodowa-210x125x35-resor-zuk-fracht/ jeśli nie zależy Ci na przyczepie i chcesz ją spawać kilka razy w roku to neptun jest najtańszy
dawkrans
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 03 1987
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2010

27 Cze 2017, 07:26

Jeżeli chcecie wykorzystać jakąś starszą przyczepkę to lepiej dobrze ją sprawdźcie przed takimi przygodami :D Przeprowadzka na pewno dobrze ją wyeksploatuje. Może trzeba będzie przed załadowaniem jej powymieniać parę elementów? Najważniejszy jest chyba koło podporowe, musi ono być sprawne. Ja ostatnio kupowałam ten element bo był w tragicznym stanie, sprawdźcie sobie dobrze w jakim jest stanie.
Adamila021
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

14 Gru 2017, 14:28

Ja się przeprowadzałam raz z przyczepką, ale to bez sensu, lepiej zamówić duże auto do tego przeznaczone, w Warszawie np w Bziuk mają dobre
Leather
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 1932
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Nie mam

26 Sty 2018, 19:39

Jak kupisz przyczepkę to musisz mieć ubezpieczenie, więc dojdą koszty eksploatacji, ubezpieczenia, no i musisz też mieć ją gdzie trzymać :)
na jednej z stronek czytałem artykuł czy warto wypożyczyć czy kupić, wyszło że lepiej wypożyczyć.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 27 Sty 2018, 10:57, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt VIII.1
marcinkowski
Nowicjusz

Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Skoda Rapid

17 Lut 2018, 17:17

Rozwój branży związanej z wypożyczaniem aut jest obecnie na niezwykle wysokim poziomie. Dlatego ja też bym proponował wypożyczalnie, w Warszawie najlepiej jak już pisałem Bziuk
Leather
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 1932
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Nie mam