Przyczepa do przeprowadzki.

02 Gru 2014, 10:06

Szukam jakiejś przyczepki do auta osobowego (audi a4), która nada się do przewozu mebli, kartonów itp. Gabaryty mebli raczej niewielkie, do 160cm wysokości powiedzmy i nie musi to być przewiezione hurtem, więc raczej nie szukam czegoś dużego. Przyczepka oczywiście używana, do jakichś 4-5 tys. Z góry dzięki za sugestie.
gocart
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4
Skrzynia biegów: Manualna

02 Gru 2014, 12:52

Możesz kupić nową przyczepkę samochodową nawet taniej bo za około 2,3tyś.zł która będzie z plandeką i z wymiarami 263x125x30cm które spokojnie ci wystarczą.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

02 Gru 2014, 13:17

A jakbyś miał coś polecić np. z oferty mascus ?
Nie wiem, np. coś takiego byłoby ok? http://www.mascus.pl/transport/uzywane-lekkie-przyczepy/brenderup-kippi-200/ihiqjlng.html Trochę mało szczegółów podają w tych ogłoszeniach, ale spory wybór i niezłe ceny.
“There is more to life than simply increasing its speed.”
― Mahatma Gandhi
gocart
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Gru 2014, 13:22

Nie widzę tu dobrych cen. Raczej mają drogo. Masz taką samą jak podałeś na allegro sporo taniej :) [link do oferty na Allegro wygasł]
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

03 Gru 2014, 13:59

Faktycznie jest parę stówek taniej, dzięki :)
“There is more to life than simply increasing its speed.”
― Mahatma Gandhi
gocart
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Gru 2014, 17:26

Jak tak popatrzyłem na te oferty, to przy niektórych cenach nawet samemu kupić materiał i zrobić średnio by się opłacało.
mariusz009
Nowicjusz

Auto: opel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Warsaw Oldtimer Show 2019 / zdjęcia z targów
    W drugi weekend majowy mieliśmy możliwość odwiedzić szóstą już edycję Warsaw Oldtimer Show VI 2019 która odbyła się w pawilonach wystawienniczych Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą. To największe targi ...

22 Gru 2014, 21:35

A nie lepiej wypożyczyć? Poszukaj na http://najem-wynajem.pl/wypozyczalnie/28/wynajem-przyczep-i-naczep.html
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

09 Lut 2015, 10:54

jak zainwestujesz raz to się zwróci - najtańsza przyczepka z plandeką http://www.blyss.pl/produkty/przyczepy/ ... /bl2713lp_ :naughty:
admos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17- 0- 0
Auto: HONDA
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

09 Lut 2015, 15:31

Witam

Nie chiałem tworzyć nowego tematu, w związku z czym chciałbym dołączyć się do tego postu.
Niedługo skończę robić uprawnienia na przyczepkę. Chciałbym się zapytać czy muszę ją opłacać tak jak zwykły samochód? Potrzebuje jej do budowy na działce, a wyporzyczenie według mnie jest nieopłacalne.

Pozdrawiam Patryk Leśniak
sirious
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

09 Lut 2015, 20:34

Z tego co czytałem większość szkód spowodowana przez przyczepę pokrywana jest z ubezpieczenia samochodu. Oczywiście dajmy tutaj przykład kiedy przyczepa się odczepi i spowoduje szkody. Wtedy traktowana jest jako samodzielny pojazd. Chodzi mi po odczepieniu ,a nie spowodowaniu kolizji . . .

No więc jeśli potrzebujesz przyczepy tylko na budowę to wystarczy twoje aktualne OC.
frodan
Nowicjusz

Auto: A3

09 Lut 2015, 21:22

W Polsce każdy pojazd dopuszczony do ruchu powinien posiadać ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Typ: Van
Rok produkcji: 1995

12 Lut 2015, 12:11

Wedlug tego co napisałeś muszę wykupić ubezpieczenie.

I to co zostało napisane wyżej, jednak nie do końca jest możliwe? Bo jeśli jest tak, to było byfantastycznie. Nie musiał bym wydawać więcej. I mógłbym więcej środków wyłożyć na budowę.
Moim agentem jest Proama. Czy to coś zmienia?
sirious
Nowicjusz

16 Lut 2015, 14:12

# Moim agentem jest Proama. Czy to coś zmienia? #

A kto to wie, nie myślałeś nad zmianą ubezpieczyciela? Proama . . . to już warta jest lepsza.
A wież co mówią :arrow: "warta. . . *&$%^ warta" Na poważnie raczej wątpię czy to coś zmienia. Spotkaj się z agenciną doradzi coś.
frodan
Nowicjusz

19 Lut 2015, 15:00

Nie wiem co masz do proama ale nie widzę potrzeby do komentarzu tego posta.
sirious
Nowicjusz

22 Lut 2015, 12:24

Osobiście to nic do nich nie mam według większości to jeden z najtańszych ubezpieczycieli. Sam sobie sprawdź na rankomacie. Ja mam ubezpieczenie w pzu. Przejdź się do nich i tam ubezpiecz przyczepkę. bo według mnie to najlepsze rozwiązanie. Lepiej czasem dopłacić już te 300 złotych. I wiedzieć, że jednak można od kogoś czegoś wymagać. Mieć dla samego posiadania to głupota.
frodan
Nowicjusz