Przyczepka do samochodu osobowego

14 Gru 2006, 15:09

Witam.
Zamierzam sam zrobić sobie przyczepkę samochodową (o wymiarach około 180cm x 120cm x 40cm) i w związku z tym mam pytanie:
Czy kupując tylko sam zaczep z homologoacją (koszt od 40zł do 150 zł) będę mógł ją zarejestrować, czy może potrzebne jest coś jeszcze?
Zrobienie przyczepki nie wymaga raczej dużej wiedzy (blacha, kątowniki, deski, rura do zaczepu, światła, oś, koła i zawieszenie), no i umijętność spawania.
Czy ktos już próbował sam zrobić i zarejestrować przyczepkę/
Pozdrawiam
kristopherl
Nowicjusz

14 Gru 2006, 22:59

musisz zrobić przegląd dopuszczający do poruszana się po drodze,a w sprawie rejestracji lepiej jest iść i dowiedzieć się u źródła(wydział komunikacji)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

15 Gru 2006, 12:29

Ok ale czy idąc na przegląd muszę mieć papier (homologację) tylko na zaczep czy jeszcze na coś innego?
kristopherl
Nowicjusz

19 Gru 2006, 17:44

Ja robiłem przyczepe specjalną typu sam. O wymiarach 2,5 i długa koło 6 metrów. Musiałem wezwać żeczoznawce który wykonał rysunek i opis przyczepy. To kosztowało około 150 zł. I potem już normalna droga czyli przeglad i urząd.

Pozdrawiam
Nie chcesz płacić mandatów kup CB.
161BD101
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

03 Lut 2015, 10:18

z tego co wiem to chyba od 21 czerwca 2014 weszły jakieś nowe przepisy i na rejestrację musisz mieć papier -homologacja-
przerabiałem ten temat i się nie opłaca, chyba że masz papier
admos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17- 0- 0
Auto: HONDA
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

07 Lut 2015, 11:28

wykopaliska prehistoryczne? :D
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)