Atlasik20 napisał(a):ilnik zaczął mi przygasać, gdy jadąc tylko wrzuciłem na luz. Silnik prawie gasł. Dodam, że jak odpaliłem auto to normalnie chodziło na ssaniu i jak obroty troszkę opadły to ruszyłem(tak zawsze robię) i jak tylko dojechałem do pierwszego skrzyżowania około 800m to zaczął silnik przygasać
Witam!
Miałem kiedyś taki sam problem w VW Polo z silnikiem 1,4 DOHC - na początku też myślałem, że to silnik krokowy, bo podobno może się zepsuć. Ale w moim przypadku sprawa była o wiele bardziej błacha
![Wink :wink:]()
Po krótkich oględzinach silnika po zdjęciu filtra powietrza okazało się, że przepustnica jest... zabrudzona!!!
![Śmiech :lol:]()
Tzn na brzegach tulei wokół tego "płatka", co się porusza [za cholerę nie wiem, jak się nazywają te elementy fachowo...], doszło do nagromadzenia dużej ilości syfu z powietrza. W efekcie tego powodował on mniejszy przepływ powietrza na biegu jałowym, gdy przepustnica jest przymknięta, a prawidłowo silnik działał przy jakimkolwiek gazie. Wystarczyło wziąć suchą szmatkę, trochę rozpuszczalnika i wytrzeć tę tuleję dookoła przepustnicy i wszystko działało normalnie
Dodam, że nie uzyskałem tej pomocy od fachowców, ktoś kiedyś opisywał taki problem u siebie. I ja sam nie jestem żadnym fachowcem, budowę silnika znam z internetu, ale to wystarczyło, zeby usunąć usterkę samemu
![Cool 8)]()
Bo w warsztatach to się dowiadywałem, że to będzie kosztować kupę kasy, ponad 1000zł albo i więcej, bo sami nie wiedzą, co to może być...
Więc proponuję samemu sprawdzić, to nic nie kosztuje, tylko 15 minut pracy.