Przypuszczalny koszt naprawy- proszę o pomoc!

27 Lip 2019, 19:36

Witam
Chciałbym zwrócić się z prośbą o podpowiedz jakie mogą być koszty naprawy uszkodzeń przestawionych na zdjęciach.
Samochod znajduje się juz w warsztacie blacharskim, facet na pytanie o przypuszczalne koszty lub jakiekolwiek widełki cenowe daje odpowiedz wymijająjacą, albo jeszcze nie wie, albo musi przemyśleć, a za naprawę się juz zabrał...
Kilka stówek nie stanowi problemu, za dobrego fachowca trzeba zapłacić, ale nie chciałbym zapłacić kilkukrotnej wartości naprawy. Dodam, że naprawa ma być wykonana przy użyciu cyny tylko i wyłącznie bez szpachli, podobno nie ma sensu wymieniać elementu.
Przemo82
Nowicjusz

27 Lip 2019, 22:32

Taniej będzie wymienić ten element niż go lepić, ja tez bym nie dal konkretnej ceny bo nie wiadomo ile czasu na to pójdzie moze pójdzie w 20h a może w 50h
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Lip 2019, 06:42

Z tym, ze ten wlaśnie fachowiec zadecydował, ze wymiana będzie gorszym rozwiązaniem.
Przemo82
Nowicjusz

28 Lip 2019, 18:53

Przemo82 napisał(a):ze wymiana będzie gorszym rozwiązaniem.
a uzasadnił dlaczego? jest więcej przygotowania bo trzeba rozebrać bagażnik, zdemontować klapę, wyciąć szyby ale robota przynajmniej zrobiona jak trzeba i kumaty zrobi powłokę lakieru odpowiadającej oryginałowi a w takim przypadku? heh no popatrz tylko na to no ale ja się nie znam
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Lip 2019, 19:58

Uzasadnił tym, ze to coupe i błotnik to ponad 1/3 długości samochodu. Chciałem wymianę elementu ale stwierdził, ze najlepsza opcja będzie wyklepanie i cynowanie, bo uszkodzenia nie są rozległe
Przemo82
Nowicjusz

28 Lip 2019, 20:01

Żebym nie został źle zrozumiany, nie chodzi mi o dokładna wycenę takiej naprawy, tylko o podanie jakie maga być według was minimalne i maksymalne koszty. Ja nie mam bladego pojęcia w tym temacie, dlatego zwróciłem się o pomoc
Przemo82
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bezpieczne tankowanie LPG - jak to zrobić krok po kroku
    Autogaz zdobywa w ostatnich latach coraz większą popularność w Europie, co potwierdzają wyniki rejestracji publikowane w poszczególnych krajach. Kierowcy dostrzegają wiele zalet LPG w odniesieniu do zasilania swoich ...

28 Lip 2019, 20:32

Wszystko zależy od ręki, sprzętu, technologii, ja np bym się nie podejmował klepania tego błotnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

30 Lip 2019, 07:53

Jaka byłaby dopuszczalna cena wymiany tego elementu ?
Przemo82
Nowicjusz

30 Lip 2019, 08:59

Ok 1500 zł
Kao
Moderator
Awatar użytkownika