Przyspieszenie spada Audi a3 1.6

26 Maj 2010, 22:29

Witam,
Mam problem mianowicie stopniowo odczuwam ze mój samochód traci moc (ma mniejsze kopyto :P) po prostu przyspieszenie słabnie :/
Proszę wypiszcie mi jakie mogą być przyczyny .

Aha i jeszcze dodam można na stacji kontroli pojazdów sprawdzić ilość koni ?
DeNNiSpro
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śl

26 Maj 2010, 23:07

DeNNiSpro napisał(a):Aha i jeszcze dodam można na stacji kontroli pojazdów sprawdzić ilość koni ?

Jak podasz nr.silnika to bez problemu... :!: :!:
DeNNiSpro napisał(a):ze mój samochód traci moc (ma mniejsze kopyto ) po prostu przyspieszenie słabnie :/

Przy ruszaniu czy w trakcie jazdy...Jakie objawy... :?: :?:
Dodajesz gazu,silnik wchodzi na obroty a samochod nie przyspiesza.. :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Maj 2010, 20:30

nie chodzi mi o odczytanie ilosci koni tylko sprawdzenie ile ich jest jakimis przyrzadami.
A przyspieszenie ogólnie spadło i podczas przyspieszania od zera i podczas jazdy :/
DeNNiSpro
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śl

28 Maj 2010, 23:15

niestety mam to samo co ty tez nie przyspiesza tak jak powinno i jakies stare graty mnie wyprzedzaja na starcie czuje jakby byl jakis zatkany czy cos. Posiadam seata toledo II 1.8 (125KM). Do tego przy zmiane biegow jakos zaczal ostatnio szarpac a sprzeglo i katalizator dobre sa :(

Walcze juz z tym od pol roku i nikt nie wie co to moze byc chyba bede musial zaczac wymieniac wszystko po koleji, zaczne od przeplywki.
papkin
Początkujący

29 Maj 2010, 06:42

DeNNiSpro napisał(a):nie chodzi mi o odczytanie ilosci koni tylko sprawdzenie ile ich jest jakimis przyrzadami

Jedź na hamownie - tam sprawdzą parametry silnika.
Podłącz też auto pod komp. i sprawdź błędy - może być przepływka albo jakiś czujnik i stąd nie masz przyspieszenia - możesz wykonać logi na odpalonym silniku (to taka tabela z pomiarami) - tylko musisz jechać do fachowca.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...