REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No tak tylko weź pod uwagę, że będziesz miał wtedy zwyżki, czyli jeśli teraz w najlepszym wypadku masz 0% to na następnym OC będzie +10%, a doliczając jeszcze ewentualne zwyżki za wiek nawet +60% łącznie. Niektórzy ubezpieczyciele w przypadku, gdy młody kierowca-współwłaściciel wyrządził szkodę mogą do ceny ubezpieczyciela doliczyć dodatkową zniżkę (np +5%). Wszystko kwestia kalkulacji.Kakarot napisał(a):Szwagier ma jeden samochód, dobrze mówisz Zadzwonimy jeszcze do ubezpieczyciela może się dowiemy czy warto tracić te zniżki bo koszt utraty może pokryć się z kosztem naprawy i to by było dla mnie lepsze rozwiązanie bo na ten moment mam problemy finansowe. OC jeszcze muszę opłacić 20 marca ale i tak nie mam zniżek, prawo jazdy dopiero rok a zniżki ma szwagier.
Kakarot napisał(a):Najgorsze jest w tym to że burak mógł mi to darować bo zderzak w tej audi nie był nowy przy prawym nadkolu obszarpany, przy haku lekko wgnieciony i odpadł lakier a ja go delikatnie przytarłem na rogu samochodu (u mnie nic nie widać) i facet chce na pomalowanie całego zderzaka i to mnie boli, że ja tracę on tylko zyskuje - będzie zderzak jak nowy!