Puegot 307 sw wariujące kontrolki

27 Lut 2019, 15:44

Witam. Mój problem zaczął sie od tego, że gdy przekręciłem kluczyk w stacyjce zaczeły migać różne dziwne kontrolki typu(poduszka powietrzna), same swiecić sie swiatła i działać wycieraczki. Po paru razach przekrecenia kluczyka wszystko wróciło do normy i samochód odpalił. Po nocy i kolejnej próbie przekrecenia kluczyka auto odmówiło całkowicie posłuszeństwa. Stacyjka się nie swieci, wycieraczki same chodzą , auto nie odpala chociaz rozrusznik kręci. Swiatło w aucie swieci , szyby nie działają. Dodam ,że od jakiegoś czasu zbierało mi sie sporo wilgoci w samochodzie. Akumulator sprawny. Jakieś rady? Dzięki za pomoc.
him87
Obserwowany

27 Lut 2019, 18:50

Zawilgocona elektryka. I to mocno zawilgocona.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Mar 2019, 16:40

Poczęstowanie elektryki preparatem do wilgoci może pomóc czy jest jakiś inny lepszy sposób ?
him87
Obserwowany

01 Mar 2019, 17:10

Trudno powiedzieć czy to pomoże. Wilgoci może być całkiem sporo jak i malutko. Jeżeli preparat jest jakiś dobry, to spróbować można zawsze.
Ja osobiście nie mam zaufania do takich specyfików - nie wiem, czy owe preparaty przewodzą w jakimkolwiek stopniu napięcie. Chodzi o to, żeby nie narobić jakichś dodatkowych problemów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000