Punto, i30, Cee'd, Corsa, Yaris, Leon czy Focus?

18 Kwi 2014, 22:56

Witam,
stoję przed zakupem jakiegoś fajnego auta, które posłużyłoby mi przez najbliższych kilka lat. Mój budżet to około 20 000 zł. Doradźcie proszę co w tej cenie będzie najlepszym wyborem. Interesuje mnie auto ekonomiczne, mało awaryjne, najlepiej hatchback, rok produkcji myślę, że około 2005-2008 r. Lista aut, które mi się podobają w temacie wątku :)
Simugd
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Kwi 2014, 23:01

i30 i Cee'd to trochę mało na dobry egzemplarz

celuj w Focusa mk2 przed liftem albo jak nie potrzebujesz tak dużego auta to spokojnie Grande Punto wystarczy, bo jest jednym z większych aut tego segmentu w środku. Corsa to lepiej wykonane Punto, a Yaris trwałe auto ale drogie w zakupie, bo trzyma cenę.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Kwi 2014, 23:05

Jeśli bezawaryjność to Yaris .
Jeśli w przenośni "sport " to leon który według mnie jest ładniejszy . 8)
Oczywiście wszystko tez zależy od stanu danego egzemplarza .
kamil1201202
Początkujący

Auto: Alfa Romeo
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

19 Kwi 2014, 07:57

Focus- uwaga na auta po flocie dlatego nie napalaj sie na rocznik. Ode mnie jeszcze Astra.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Kwi 2014, 12:18

Ok, a jeżeli mamy do wyboru Astrę i Corsę, w tym budżecie, to lepiej kupić nowszą Corsę, czy starszą Astrę ? :)
Simugd
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Kwi 2014, 12:30

Ja jestem za Astrą bo mniej traci na wartości i według mnie większe=lepsze. A kompakt w mieście to też dobra sprawa :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...
    Salon Volvo 100 km od koła podbiegunowego
    Samochody Volvo od ponad 85 lat powstają w Szwecji, kojarzącej się z surowym, polarnym mrozem i śniegiem. Najdalszy salon tej marki znajduje się w miasteczku Gällivare . Miejscowi twierdzą, że to tylko 4 godziny drogi ...