Punto II - czy wart swojej ceny?

23 Paź 2015, 10:45

Drodzy forumowicze,
jestem zainteresowany tą oto ofertą Punciaka - [link do oferty na Olx wygasł]

Chciałbym usłyszeć Wasze opinie nt. ogłoszenia i czy cena za samochodziku jest wg. Was adekwatna do stanu i wyposażenia (opierając się na treści ogłoszenia).
Jadę oglądnąć samochód w dniu dzisiejszym i na co powinienem zwrócić szczególną uwagę? Oczywiście rozmawiałem już z właścicielem i co nie co więcej dopytałem.
tofol
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 02 2012
Auto: Deawoo

23 Paź 2015, 14:07

Ogólnie wygląda godnie, dziwi mnie stosunkowo "niski" przebieg jak na samochód z LPG z tego roku. Sprawdź przede wszystkim progi i podłogę (słabość punto), czy cieknie pokrywa zaworów, no i po co są założone te pokrowce na fotele (czy nie ma przetarć, "wysiedzeń" charakterystycznych dla aut z b.dużym przebiegiem).
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

23 Paź 2015, 14:27

Wystarczy spojrzeć na lampy i już widać że prawa przednia wymieniana.. Nawet się brudasom nie chciało tej drugiej wypolerować.. Zderzak wisi, maska krzywo spasowana.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Paź 2015, 11:40

Wszystko ok (dobry silnik,klima,sporo porobione) ale jak Koniu wspomniał przód widać że był robiony,tylna klapa wydaje mi się że też była ruszana i według mnie nawet jeśli auto w dobrym stanie to cena trochę wygórowana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Paź 2015, 12:38

Spróbuj zjechać z ceny i bedzie po kłopocie.
Wiesman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 1980
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004