REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sory ale typowa handkarska gadka Ci się włączyła. Jak dla mnie to trzeba być trochę uczciwym i mówić jak jest à nie zgrywać głupka. Po to wydaje się więcej kasy na nowsze auto żeby nie bujac się po mechanikach, można czegoś oczekiwać od auta z 2016 roku à nie po zakupowej wizyty u mechanika na naprawy po byłym właścicielu.andrewb25 napisał(a):Tylko że czepiłeś się klocków i tarcz, czy opon a to są rzeczy eksploatacyjne, które się najzwyczajniej zużywają i kiedyś i tak to będziesz musiał wymienić.
Natomiast stan idealny...nie ma czegoś takiego ..to tylko salon...po wyjeździe ze salonu już nie jest w idealnym stanie.
Tom88T napisał(a):Nie każdy dysponuje gotówką na zakup auta, a sa osoby, których zarobki pozwalają na wzięcie pożyczki i płacenie raty miesięcznej na auto, które się podoba, a jest w danym momencie poza zasięgiem finansowym, żeby kupić za gotówkę
Invi napisał(a):Czyli jeśli mam zdolność kredytową na kupno gtr'a to znaczy, że mnie na niego "stać"? Nie rób sobie jaj bo widocznie nie zrozumiałeś mojego postu. Typowy Polak jest jedną wypłatę od bankructwa i samochód na kredyt nie polepsza jego sytuacji
Easydriver napisał(a):Wszystkie Polaczki to auta za średnio 35k super stan itp. Wystarczy wejść na serwisy niemieckie i cena niespodziewanie skacze do średnio 50k. Dziwne bo stan niby ten sam przebieg też (a często i większy!)
Easydriver napisał(a):szybki, dokładnie tak. Sprawdzam od jakiegoś roku bo od takiego okresu chce kupić ten samochód. Jestem pewny tego co pisze. Jednocześnie podkreślam że deklaruje tylko za ten egzemplarz bo innych w zasadzie nie sprawdzam więc tam może być inaczej.
Cynerion napisał(a):W każdym razie obserwuje ogloszenia na otomoto i widzę tendencję że najszybciej schodzą auta do 20 tyś zl. Z niemiec bez potwierdzonego przebiegu nic o aucie w zasadzie nie wiadomo ale ladnie wyglada to 1-2, dni i auta juz nie ma. Osoba prywatna, dealer z autami z PL z pelna dokumentacją potwierdzonym przebiegiem no wiadomo droższe bo np miedzy 30 a 50 tys zl i te stoją i stoją jedne i te same i nikt nie kupuje.
Cynerion napisał(a):A może jest też tak że ludzie w dzisiejszym pędzie nie mają czasu wymienić samemu tych tarcz ? Może bardziej im się opłaca auto oddać i zapłacić hmm ?
Właśnie takie januszowskie to jest IMHO takie gadanie że kiedyś to było tak i tak i ludzie umieli to i tamto a teraz to G umieją.