Pytania dotyczace Geometrii.

24 Kwi 2008, 23:26

Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem i to jest mój pierwszy post mam nadzieje ze napisałem go w dobrym dziale jezeli nie to prosił bym o przesuniecie go tam gdzie by pasował.A wiec mam pare pytań dotyczacych Geometrii mam nadzieje ze pomożecie :roll: mi bo jest to dla mnie bardzo wazne.

Pytania:

1.Dlaczego pomiary geometrii zawieszenia podawane w minutach są dokładniejsze niż w milimetrach??

2.Dlaczego stosujemy 4 głowicowe przyrządy pomiarowe geometrii kół??

3.Jakie są główne parametry regulacyjne przedniego zawieszenia??

Jeśli ktos zna odpowiedzi na te 3 pytania bardzo bym był wdzieczny jak by napisał bo naprawde jest to dla mnie bardzo wazne

Pozdrawiam.
Bacik
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Kwi 2008, 21:20

Nikt nic nie wie na ten temat nikt nie zna odpowiedzi chłopaki postarajcie sie bo odpowiedzi musze miec do niedzieli do 21 a jak nie wiecie to napiscie jakie jest jeszcze lepsze forum Motoryzacyjne na którym moge to umiescic.
Bacik
Nowicjusz

25 Kwi 2008, 22:22

Witaj!

A do jakiego zadania szkolnego Ci to potrzebne?

I dlaczego nie wymyślisz jeszcze prostrzego sposobu na zaliczenie bez wymaganej wiedzy (czyli kosztem pracy innych)?
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

25 Kwi 2008, 23:25

Wymyslec prostszy sposób sam jestem mechanikiem no jesczcze uczniem teraz koncze bede miał egzamin itp. ale mielismy test w szkole własnie dotyczacy Geometrii i uwierz mi że wszyscy dostali 1 no i dyrektor powiedział abysmy przyniesli te zadania zrobione na kartce i nam to oceni zadan było 5. 2 z nich juz mam wiec napisałem pozostałe 3 bo miałem nadzieje ze ktos z doswiadczonych Mechaników odpowie na te pytania i mi pozmoze w rozwiazaniu problemu wierze w was mam nadzieje ze znajdzie sie jakis co sie na tym zna i odpowie na pytania.

Pozdrawiam
Bacik
Nowicjusz

26 Kwi 2008, 00:17

Nie jestem mechanikiem...
Ani nauczycielem...
Ale ojcem licealistki i nawet od Niej wymagam samodzielnego myślenia... Jednak zawsze staram się Jej (i nie tylko) pomóc, ale nie robić za Nią...

1. To wynika z matematyki... Dokładniej - z trygonometrii... Resztę pokombinuj sobie sam (nie dam Ci ryby, ale pokaże jak zrobić wędkę... ;) )

2. i 3. - nie pomogę, bo nie mam pojęcia...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Kwi 2008, 16:56

Ej nie rozumiesz że ja tu prosze o pomoc jak wiesz to napisz jak nie to nie pisz i nie pisz głupich wypowiedzi bo robisz kompletny off topic ja tu prosze o odpowiedzi jak sie ktos zna nie rozumiesz jak bym wiedział to bym tego nie pisał.
Bacik
Nowicjusz

26 Kwi 2008, 19:33

Nie ma sprawy - nie będę pisał głupich odpowiedzi.
Jak widzisz nikt nic mądrego nie pisze... Spróbuj może na www.sciaga.pl...
Zwrócę Ci, natomiast uwagę na gramatykę i ortografię, gdyż wszystkie 8 Twoich postów jest ich niemal całkowicie pozbawiona. A to z kolei wpływa na nieczytelność Twoich wypowiedzi.

Z góry zaznaczam - zasłanianie się dysgrafią czy dyslekcją jest dla mnie kolejną oznaką lenistwa i braku umiejętności radzenia sobie z problemami - można pisać posty w Wordzie (MS Office), Writerze (OpenOffice) i po napisaniu kopiować do przeglądarki, lub pobrać właściwą wtyczkę do Firefox'a...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika