Pytania dotyczace Geometrii.

24 Kwi 2008, 22:26

Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem i to jest mój pierwszy post mam nadzieje ze napisałem go w dobrym dziale jezeli nie to prosił bym o przesuniecie go tam gdzie by pasował.A wiec mam pare pytań dotyczacych Geometrii mam nadzieje ze pomożecie :roll: mi bo jest to dla mnie bardzo wazne.

Pytania:

1.Dlaczego pomiary geometrii zawieszenia podawane w minutach są dokładniejsze niż w milimetrach??

2.Dlaczego stosujemy 4 głowicowe przyrządy pomiarowe geometrii kół??

3.Jakie są główne parametry regulacyjne przedniego zawieszenia??

Jeśli ktos zna odpowiedzi na te 3 pytania bardzo bym był wdzieczny jak by napisał bo naprawde jest to dla mnie bardzo wazne

Pozdrawiam.
Bacik
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Kwi 2008, 20:20

Nikt nic nie wie na ten temat nikt nie zna odpowiedzi chłopaki postarajcie sie bo odpowiedzi musze miec do niedzieli do 21 a jak nie wiecie to napiscie jakie jest jeszcze lepsze forum Motoryzacyjne na którym moge to umiescic.
Bacik
Nowicjusz

25 Kwi 2008, 21:22

Witaj!

A do jakiego zadania szkolnego Ci to potrzebne?

I dlaczego nie wymyślisz jeszcze prostrzego sposobu na zaliczenie bez wymaganej wiedzy (czyli kosztem pracy innych)?
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

25 Kwi 2008, 22:25

Wymyslec prostszy sposób sam jestem mechanikiem no jesczcze uczniem teraz koncze bede miał egzamin itp. ale mielismy test w szkole własnie dotyczacy Geometrii i uwierz mi że wszyscy dostali 1 no i dyrektor powiedział abysmy przyniesli te zadania zrobione na kartce i nam to oceni zadan było 5. 2 z nich juz mam wiec napisałem pozostałe 3 bo miałem nadzieje ze ktos z doswiadczonych Mechaników odpowie na te pytania i mi pozmoze w rozwiazaniu problemu wierze w was mam nadzieje ze znajdzie sie jakis co sie na tym zna i odpowie na pytania.

Pozdrawiam
Bacik
Nowicjusz

25 Kwi 2008, 23:17

Nie jestem mechanikiem...
Ani nauczycielem...
Ale ojcem licealistki i nawet od Niej wymagam samodzielnego myślenia... Jednak zawsze staram się Jej (i nie tylko) pomóc, ale nie robić za Nią...

1. To wynika z matematyki... Dokładniej - z trygonometrii... Resztę pokombinuj sobie sam (nie dam Ci ryby, ale pokaże jak zrobić wędkę... ;) )

2. i 3. - nie pomogę, bo nie mam pojęcia...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Kwi 2008, 15:56

Ej nie rozumiesz że ja tu prosze o pomoc jak wiesz to napisz jak nie to nie pisz i nie pisz głupich wypowiedzi bo robisz kompletny off topic ja tu prosze o odpowiedzi jak sie ktos zna nie rozumiesz jak bym wiedział to bym tego nie pisał.
Bacik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X4 M40d - dynamiczne proporcje i atletyczne kształty
    Nowe BMW X4 demonstruje swój indywidualny charakter poprzez istotnie zwiększoną dynamikę jazdy, oryginalny, sportowy wygląd zewnętrzny, jeszcze bardziej szlachetne wnętrze premium oraz nowoczesne systemy wspomagające ...
    Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...

26 Kwi 2008, 18:33

Nie ma sprawy - nie będę pisał głupich odpowiedzi.
Jak widzisz nikt nic mądrego nie pisze... Spróbuj może na www.sciaga.pl...
Zwrócę Ci, natomiast uwagę na gramatykę i ortografię, gdyż wszystkie 8 Twoich postów jest ich niemal całkowicie pozbawiona. A to z kolei wpływa na nieczytelność Twoich wypowiedzi.

Z góry zaznaczam - zasłanianie się dysgrafią czy dyslekcją jest dla mnie kolejną oznaką lenistwa i braku umiejętności radzenia sobie z problemami - można pisać posty w Wordzie (MS Office), Writerze (OpenOffice) i po napisaniu kopiować do przeglądarki, lub pobrać właściwą wtyczkę do Firefox'a...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika