Pytania związane z fiatem 126p

11 Lis 2011, 20:06

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tego fiata. Tylko jest taki problem stał on jakieś 2 lata w garażu. I jak go kupię to będę musiał robić remont silnika (wymiana uszczelek itp.) czy tylko wystarczy jak zmienię olej w silniku i akumulator?? A w skrzyni co ile trzeba zmieniać olej i czy w ogóle zmieniać??
Bo malczan dobrze się reprezentuje. Tylko w 2 miejscach występuje korozja (tyle zauważyłem) i to jest ten z tych nowszych modeli. Przebieg to ok. 45 tyś km. Opłaca się go kupować??? Potem jak go będę oddawał do kasacji (prawdopodobnie go oddam) będę musiał dopłacać?? A i najważniejsze jakim olejem zalać silnik (auto będzie służyć tak żeby sobie w weekendy porajdować. Żeby nie był w miarę drogi i nadawał się na lato i zimę)?? Dobrze jest utrzymany.
raf321k
Nowicjusz

Auto: Myślę nad kupnem.
  • 05 Gru 2011, 15:13

a ile kosztuje?
    wg mnie wystarczy wymiana oleju na 10w 40
    aku po co zmianiac? jestli dobry?
    w skrzyni oleju nie zmianiamy
    a silnikowy w maluchu to mozesz spokojnie co 5 latek lub 20tys km przecize to maluch albo wcale tylko pilnuj poziomu!
    z jakiego rocznika?
    piotrauto
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
      W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...
      SKODA Yeti zwycięzcą w raporcie niezawodności
      SKODA Yeti okazała się najbardziej bezawaryjnym autem według raportu niezawodności GTU oraz w badaniach Which? Niemieckie Stowarzyszenie Nadzoru Technicznego (GTU) skomponowało listę modeli, które uzyskały najlepszą ...