Witam wszystkich forumowiczów.
Od jakiegoś czasu zastanwiam się nad kupnem swojego pierwszego samochodu. Szukam niedrogiego w kupnie i utrzymaniu diesla najlepiej w sedanie. Zastanawiam się nad VW Vento i Seatem Toledo I. Szperałem trochę po ogłoszeniach i znalazłem sporo takich wozów w cenach ok. 4tys zł. I tu się nasówa moje pytanie: Czy jest to w miarę dobra cena za takie coś, czy może od razu olać takie ogłoszenie?
Z góry dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Arayah, 07 Maj 2010, 12:03, edytowano w sumie 1 raz
Cena jest powiedziałbym w normie ( może w dolnej granicy normy) ale zadbane modele wyżej się cenią. Niemniej jednak nie spodziewaj się, że taki diesel będzie miał 200 tyś przejechane. Musisz przygotować się, że jednak swoje kilometry za sobą on już ma i bezawaryjny może nie być. Za tą kwotę nie patrz na markę ale na stan.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
Auta które podałeś czasy młodości i świetności mają już dawno za sobą także 4 tys zł za egzemplarz Venta czy Toledo z początków produkcji to normalna cena rynkowa, chociaż jest to dolny pułap bo diesle cenią się trochę wyżej
Dokładnie,w tych pieniądzach nie patrz na rocznik a na stan auta.Tutaj dość ładny egzemplarz z Twojego województwa:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a od siebie dodam takie coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oczywiście nie patrz na przebieg bo wiadomo że nawet i trzeba będzie go z trzy razy pomnożyć niz to co teraz jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Bezpieczna droga do szkoły - to w większości zasługa kierowców Wakacje już się skończyły i wkrótce uczniowie wrócą do szkoły. Bardzo ważne jest to, by docierali tam cali i zdrowi. Niestety, w Polsce statystycznie każdego dnia kilkoro dzieci w wieku 7-14 lat zostaje rannych ...
Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
Ja tak jak wcześniej pisałem Audi 80 B3,za te pieniądze dostaniesz takiego w świetnym stanie z 91roku a więc koncówka produkcji tego modelu a z innych to może uda Ci sie znaleść jakiegoś miska z lat 80,przykładowo:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Zastanawiałem się też nad golfem III w wersji czterodrzwiowej, ale z tego co wiem to żeby kupić takiego co się nie rozpadnie na pierwszej dziurze trzeba dać min. 6tys.
stasiowski121 napisał(a): nie spodziewaj się, że taki diesel będzie miał 200 tyś przejechane. .
hehe 200tys. w 16 letnim aucie śmiech na sali, diesle w niemczech po 10 latach mają po 300 tys. nalatane i to każdy jeden, oczywiście w polsce mają 180 tys.
a taki stary klekot to będzie maił 400-500 tys, nalatane
to tylko tak cie uświadamiam ... diesel jest dobry...jak jest nowy..kiedyś wspomnisz moje słowa
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.