Pytanie dotyczącze rejestracji.

03 Kwi 2010, 18:09

Witam! Otóż mam nietypową sytuacje , w listopadzie zakupiłem samochód od właściciela , który po zakupie go nie przerejestrował , w moim posiadaniu jest oryginał pierwszej umowy i dowód rejestracyjny osoby która 1-rwsza sprzedawała auto. Przegląd i OC jest ważne z tym że jest n a osoba która jako 2-ga posiadała samochód.Teraz mam pytanie , ponieważ musiałem wyjechać pilnie za granice i nie zdążyłem załatwić formalności , jakich konsekwencji mogę się spodziewać podczas rejestracji? dodam jeszcze że w Urzędzie Skarbowym po dokumenty potrzebne do rejestracji już byłem, z tym że do WK już nie zdążyłem. Bardzo proszę o odpowiedź jeżeli ktoś miał podobną sytuacje bądź orientuje się w przepisach. Pozdrawiam.
silas123
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

04 Kwi 2010, 11:39

silas123 napisał(a): jakich konsekwencji mogę się spodziewać podczas rejestracji?

Praktycznie nić Ci nie zrobią... :!: :!:
silas123 napisał(a):dodam jeszcze że w Urzędzie Skarbowym po dokumenty potrzebne do rejestracji już byłem

Bardzo dobrze zrobiłeś ze zaliczyłeś US... :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus Landau - kompaktowy hatchback z silnikiem V8
    W połowie lat 90. Lexus zaprezentował koncepcyjny model Landau, którego konstrukcja została osadzona na płycie podłogowej pierwszej generacji modelu GS 300. Cechą charakterystyczną prototypu było nie tylko pięciodrzwiowe ...