Pytanie na temat blosa

23 Gru 2008, 12:20

Witam jestem nowy na tym forum i mam pytanie mianowicie czy ktoś ma może, albo spotkał się z założonym blosem w silniku o małej pojemności (np.1,1-1,4), bo myślę nad montażem tego w Suzuki Swift 1,3 8v a słyszałem wiele różnych opinii na ten temat, że może być zbyt małe podciśnienie i nie będzie się otwierał, albo, że nie będzie żadnego problemu, bo został zaprojektowany do silników gaźnikowych gdzie niema dużego podciśnienia i tam spisuje się dobrze i stąd moje pytanie, bo szkoda mi wydać kasę na coś, co nie będzie działać
bols
Nowicjusz

23 Gru 2008, 18:54

Trudno odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie - ja osobiście nigdy nie zakłądałem tego w tym samochodzie.Teoretycznie powinien pasować i nie sprawiać żadnych problemów.Co do podciśniena,to Blos sam wytwarza podciśnienie i to o 20-50 razy większe niż tradycyjny mikser.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Gru 2008, 20:55

No właśnie trudno powiedzieć, bo wcześniej przewertowałem inne fora i znalazłem swifta gti z blosem, ale, mimo, że tam taż jest 1,3 to mój silnik dzieli przepaść techniczna ja mam mono wtrysk i 68 KM a gti ma pełen wtrysk i seryjnie 101 KM, dlatego myślę, że muszę przekonać się sam jak to będzie działać w mim przypadku
bols
Nowicjusz

24 Gru 2008, 15:09

Po wpisaniu w Google słowa Blos - masz pełny materiał o blosie.
alkaprim
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grodno

24 Gru 2008, 15:37

alkaprim napisał(a):Po wpisaniu w Google słowa Blos - masz pełny materiał o blosie.

Już czytałem i z stąd ta niepewność czy to będzie działać w małym silniku, bo w większości przypadków jest montowany w autach na pełnym wtrysku albo powyżej 2l
bols
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowa Celica GT4 Carlosa Sainza na sprzedaż
    Wystarczy 199 000 euro i oryginalna Celica GT4 ST165 Carlosa Sainza może być twoja. Samochód, którym słynny Hiszpan zajął drugie miejsce w Rajdzie Grecji 1991, został wystawiony na sprzedaż przez belgijską firmę ...