Renault '19' 1992r. / gaz

15 Gru 2008, 17:07

Witam,
od 2 dni mam problem z moim samochodem.
Jest to renault 19 z 92 roku, jezdzę na gazie i rownież odpalam na gazie. ostatnio mam problem z utrzymaniem go odpalonego. jak go odpale i troche pogazuje [ po to aby sie troche silnik rozgrzal ] albo nawet sie przejade, i zmniejsze obroty albo poprostu przeprowadzam redukcje biegow to ciągle mi gaznie i musze go utrzymywac wylacznie na wysokich obrotach, gdy zmiejsze obroty, odrazu gasnie :(
nie mam wiem kompletnie dlaczego tak jest, moze Ma ktos jakis pomysl dlaczego tak jest ?
parkiet1988
Nowicjusz

16 Gru 2008, 20:11

A zimny silnik uruchamiasz na LPG czy na Pb?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Gru 2008, 23:42

na LPG ale moge nim nawet przejechac sie abym nie puscil calkowicie Gazu bo wtedy mi gasnie.... wczesniej nie mialem takich problemow... a u mniej teraz jest wyzsza temperatura niz wczesniej...
moze to bcy wina tez akumulatora ?
parkiet1988
Nowicjusz

17 Gru 2008, 17:38

Jeżeli zimny silnik uruchamiasz na LPG,to poczytaj pierwszy od góry temat.Parownik do remontu lub wymiany.Aby uniknąć problemów,lepiej wymienić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Gru 2008, 00:25

Miałem podobny kłopot samochód potrafił przejechać nawet 40km i pozniej po zmniejszeniu obrotów zgasnąć a potrafił też przejechać kawałek i nie gasnąć. Pojechałem do warsztatu i wystarczyła zwykła regulacja okazało się że za mało gazu było dostarczane. NIe wiem jak z tym będzie u ciebie ale może najpierw warto pojechać i spróbować wyregulować go zawsze to mniejsze koszty
H3sus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie dojechać do wiosny?
    Jazda samochodem na jesieni, a szczególnie zimą wymaga większej uwagi, ostrożności oraz zadbania o stan techniczny pojazdu. Oto kilka rad jak jeździć, aby bezpiecznie dotrzeć do celu. Zadbaj o swój samochód ...