Pytanie nowego :)

08 Sie 2011, 16:52

witam wszystkich na wstępie jako młody duchem a starszy ciut wiekiem :lol:
w niedalekiej przyszłości planuję zmianę auta , obecnie mam fabię 1 generacji 1.4 benzyna ( goła z dodatków .
będę szukał auta ok 2-3 letniego , koszt do 35 tys. nie szukam auta na pokaz i dla szpanu ;)
ma to być głównie auto do pracy (5km w jedną stronę )na zakupy , do małego wypadu za miasto i raz , może 2 razy w roku do dalszej trasy ( urlop). Głównie do zapakowania żona , synek i parę walizek ;)
głównie na czym mi zależy to oszczędność i klima . Z racji małych dziennych przebiegów i głównie jazdy po mieście ( środek aglomeracji śląskiej ) skreślam raczej dieselka , obecnie skłaniam się ku hondzie jazz 3 ..... podobno oszczędne i mało awaryjne .... co myślicie ? gaz raczej na małych odcinkach też nie będzie rozsądny ?? macie jakieś inne sugestie ??
hermiga
Obserwowany

Auto: fabia 1.4 benzyna

08 Sie 2011, 18:37

Witaj.
Ja bym Ci polecił Kie Cee'd albo Rio.
Te nowsze modele są na prawdę mało awaryjne i są bezpieczne.
Honda Jazz jest dobrym autem, mało awaryjnym ale jak już coś się zepsuję to troszkę zapłacisz.
Pozdrawiam!
kom7
Nowicjusz

Auto: Fiat 126p

08 Sie 2011, 19:09

Honda Jazz III to naprawdę świetny samochód, ale rynek wtórny tych samochodów jest dosyć wąski i możesz się długo naszukać zanim znajdziesz dobry egzemplarz. A z innych propozycji to może:

Hyundai i30 /ew. Kia Ceed
http://uzywanygwarantowany.pl/osobowy_s ... &zpg=lista

W tych pieniądzach znajdziesz młody egzemplarz, a jesli dobrze się poszuka to nawet z gwarancją.

Ford Focus II
http://dobreuzywane.pl/?p=Car&id=2719 lub po lifcie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jest u mnie taki w rodzinie, samochód naprawdę bardzo dobry, świetnie się prowadzi, funkcjonalny, bezawaryjny i bogato wyposażony.

A z takich mniejszych bardziej "Jazzowych" to może Nissan Note? Całkiem przemyślany minivan, a spalanie również przyzwoite.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

08 Sie 2011, 19:18

z hyndajem mam kiepskie doświadczenie w rodzinie , rdza zżarła go dość szybko , fokusik fajny , ale spalanie po mieście spore , jazzik mały zgrabny silniczek 90Km i 5.5 spokojnie wystarczy na 100
hermiga
Obserwowany

Auto: fabia 1.4 benzyna

08 Sie 2011, 23:15

kup se pan lexusa :)
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...
    Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza
    Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...