Pytanie o audi a4b6 1,8T

24 Mar 2019, 09:53

Jeśli autor chce auto potrzymać dłużej niż dwa lata ma to sens. Już z pewnością wolę takie auto gdzie wiem na wstępie co jest do roboty niż te "igiełki z zachodu bez wkładu finansowego"
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

24 Mar 2019, 13:04

Mam seata cordobe 1995r mam go już 10lat zawsze jak coś było nie tak starałem się od razu naprawić ale auto bez klimy na lato na trasę to cieżko. Chce kupić auto nie na rok i handel tylko znowu na jakiś dłuższy czas. A audi mi się podoba i do w sedanie jeszcze bardziej. Myslałem o silniku 2.0l bo tego większy wybór ale po przeczytaniu duzo opinii poluje na 1,8t.
krzysiek1987b
Nowicjusz

24 Mar 2019, 13:57

Co prawda trochę dalej ale sprzedający wygląda na uczciwego i wie co ma (prawie 150tysiecy w ciągu 5lat) i zaryzykowałbym jego sprawdzenie przez fachowców np autotesto.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Mar 2019, 08:35

A co myślicie o tym egzemplarzu? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
krzysiek1987b
Nowicjusz

26 Mar 2019, 12:29

Wygląda ładnie ale u handlarzy z Radomia wszystko tak wygląda na zdjęciach a póżniej w realu okazuje się że jest o 180stopni odwrotnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2019, 18:14

Plus do tego badziewny i chlejacy olej silnik alt.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009

26 Mar 2019, 20:15

duzy90 napisał(a):chlejacy olej silnik alt.

To jakiego modelu silnika szukać?
krzysiek1987b
Nowicjusz

26 Mar 2019, 20:28

W b6 1.8t, 2.4, 1.6 mpi (tyle ze mul), 1.9tdi.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2009

26 Mar 2019, 22:50

W dodatku jak chcesz wrócić takim autem do domu? Zostaje albo laweta albo wrócić po auto już z tablicami i papierami albo ryzyko zatrzymania po drodze przez policję.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2019, 08:49

Barol napisał(a): dodatku jak chcesz wrócić takim autem do domu? Zostaje albo laweta albo wrócić po auto już z tablicami i papierami albo ryzyko zatrzymania po drodze przez policję.

Barol to sprawdź ile kosztuje ten mandat a ile kosztuje laweta + paliwo + 50% lawet swoje parametry trzyma tylko na papierze więc jak coś to też mandat :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

27 Mar 2019, 10:09

Ile kosztuje? Maksymalnie 500zł i pan policjant jest zobowiązany do uniemożliwienia dalszej jazdy a na miejsce powinna być wezwana laweta która odholuje auto na policyjny parking i nie pisz mi proszę że tak nie jest bo sam znam taki przypadek gdzie pewna osoba miała taką niemiła sytuację.. więc teraz sam sobie odpowiedz na pytanie co bardziej się opłaca..
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2019, 11:18

Barol napisał(a):kosztuje? Maksymalnie 500zł i pan policjant jest zobowiązany do uniemożliwienia dalszej jazdy a na miejsce powinna być wezwana laweta która odholuje auto na policyjny parking i nie pisz mi proszę że tak nie jest bo sam znam taki przypadek gdzie pewna osoba miała taką niemiła sytuację.. więc teraz sam sobie odpowiedz na pytanie co bardziej się opłaca..

Fajnie żeznasz bo ja tak zrobiłem przez pół roku pewnie z 10k.km.i dostałem mandat 200zł.do tego wszyscy moi znajomi (od aut sprowadzanych) tak jeżdżą i tez nie ma problemu. Są tacy co już po kilka lat jadą na blachach np.z ch. A jak masz przeładowaną lawetę to jaki masz mandat?

A do tego Barol chcecie mieć tą Szwajcarie to ok.róbmy Szwajcarie w Polsce tylko zacznijmy od siebie a nie od innych...tak więc czemu polecasz śmiecie które na zachodzir zazwyczaj czeka piec w hucie, a może wspomnimy o akcyzie która niby jest mała do 2,0 ale ciekawe czy zapłacona w/g tego co powinno być, a może wspomnisz w tym idealnym polskim kraju o numerku BDO i kosztach z tym związanych, a może o umowie środowiskowej to też jest koszt, a wiesz o tym że jak auto jest sprowadzone ma firmę na fakt. to jeżeli odprawa jest w następnym mcu kalendarzowym to dochodzą następne koszty a może chcesz podyskutować o laeetach i ich prawilności ...więc ok.ciekawe ilu tych idelistów przy aucie za 10k będzie chciało dołożyć 5k.prawilnych opłat żeby nam się lepiej żyło.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

27 Mar 2019, 15:23

szybki napisał(a):tak więc czemu polecasz śmiecie które na zachodzir zazwyczaj czeka piec w hucie

Przepraszam jakie śmietniki?
Barol
Awatar użytkownika