Czy na każdej oponie zimowej musi być napisane winter czy coś w tym stylu, czy jest to tylko zasada? Otóż mam dwie opony w kupionym używanym samochodzie, które wydają mi się zimowe i nie wiem jak to zweryfikować. Bieżnik jest dosyć głęboki, a jego wzór na fotce. Proszę o pomoc, pozdrawiam!
Z tego co widać na załączonym obrazku to stawiam że są to opony letnie. Opony zimowe mają specyficzny wygląd i dodatkowo są wyposażone w specjalne nacięcia kóre pozwalają lepiej wgryzać sie w śnieg.
Bieżnik typowej zimówki jest bardzo ponacinany bo to one zwiększają przyczepność i poprawiają prowadzenie na mokrej i śliskiej nawierzchni. Wpisz sobie w Google np. Bridgestone Blizzak to od razu zobaczysz gdzie jest różnica.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.