Pytanie o BMW

24 Wrz 2011, 22:03

witam ostatnio naszła mnie cheć na bmw i chcialbym sie zapytac czy w przedziale 18-20tys kupił bym bmw e46 kombi lub sedan? np takie [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł]. chciałbym przedewszystkim wiedzieć czy w tej cenie dostane w miare dobre auto czy lepiej pozostac przy seacie leonie ?
zyww
Nowicjusz

Miejscowość: ŁÓDŹ

24 Wrz 2011, 22:59

za 20k powinienes juz znalezc zadbana e46 , tylko jak bedziesz szukac to rozgladnij sie za 2.0 150ps , w porownaniu bmw do leona to bmw inna bajka komfort jazdy duzo duzo lepszy
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

25 Wrz 2011, 08:14

Spokojnie kupisz zadbane bmw E46.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Wrz 2011, 11:22

a jak z kosztami ubezpieczenia bo powyzej 1.9 jest wieksze nie orientujecie sie moze o ile bo nie chce sprawdzac w porownywarkach bo potem pelno telefonow jest od tych firm. i jeszcze pytanie czy utrzymanie takiego bmw jest drogie?
zyww
Nowicjusz

25 Wrz 2011, 12:45

Wszystko zależy od ubezpieczalni ale jeśli nie masz ukończonych 25lat i nie masz zniżek to rejestruj na kogoś kto ma te zniżki czyli ojciec,dziadek itp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2011, 16:51

okej na co trzeba szczegółnie uważać w tym modelu? albo moze sa jakies lepsze bmw do 20 tys niz e46 ?
zyww
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...

25 Wrz 2011, 19:02

Co znaczy lepsze? Wszystko zależy czego potrzebujesz, możesz znaleźć za to E46 ale również E39 jeśli potrzebujesz auta większego lub E38 jeśli ma to być coś premium. E46 to dobry i wdzięczny samochód potrafiący dać naprawdę dużo radości z jazdy całej rodzinie.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

25 Wrz 2011, 19:24

Ja bym obstawał przy E46.
Barol
Awatar użytkownika

25 Wrz 2011, 20:26

Ja bym osobiscie wolal E39 z konca produkcji(z 3.0 motorem oczywiscie), wole jakos wieksze autka niz mniejsze osobiscie, masz tez Audi A6 C5 z 2,5 TDI V6, ale ten motor jakos mega udany nie jest, Merca W210 po FL z np 220/270CDI pod maska(ale tutaj moze byc ciezko).
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

26 Wrz 2011, 20:47

Jaki robisz przebieg roczny i czemu nie benzyna+lpg :?:
Prawdziwe bmw musi mieć 6 cylindrów w benzynie i basta
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk

26 Wrz 2011, 21:20

6 cylindrów benzyna i gaz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

26 Wrz 2011, 22:29

przebieg nie wiem jaki bedzie ale głównie to miasto i sporadycznie kilka razy w miesiacu dluzsza trasa. jakos od poczatu byłem nastawiony na ropniaki nie wiem czemu chociaż teraz czytałem ze ON ma pojsc przez unie do praiwe 6zl co niebardzo mnie cieszy jako ze jestem studentem i nie mam az tak sporych dochodów. benzyna i gaz wchodziło by też może w grę jezeli benzyna w bmw jest mniej awaryjna to czemu nie wydawac mniej na paliwo ale w benzynie to jaka pojemnosc ma silnik by mial taka sensowna moc powyzej 2?
zyww
Nowicjusz

27 Wrz 2011, 07:23

Warto podjechac sprawdzic ? Czy raczej to bedzie szrot za ta kase ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
K2sprzyk
Nowicjusz

Miejscowość: Dalewice

27 Wrz 2011, 12:51

Po zdjęciach wygląda niezle,ciekawe jak w realu.
Barol
Awatar użytkownika

27 Wrz 2011, 20:08

kamyl napisał(a):6 cylindrów benzyna i gaz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A co to ma do rzeczy :?:
przebieg nie wiem jaki bedzie ale głównie to miasto i sporadycznie kilka razy w miesiacu dluzsza trasa. jakos od poczatu byłem nastawiony na ropniaki nie wiem czemu chociaż teraz czytałem ze ON ma pojsc przez unie do praiwe 6zl co niebardzo mnie cieszy jako ze jestem studentem i nie mam az tak sporych dochodów. benzyna i gaz wchodziło by też może w grę jezeli benzyna w bmw jest mniej awaryjna to czemu nie wydawac mniej na paliwo ale w benzynie to jaka pojemnosc ma silnik by mial taka sensowna moc powyzej 2?

Silnika bmw mają to do siebię że te o takiej samej liczbie cylindrów spalają tyle samo, że każdy 4-ro cylindrowiec pali tyle samo i każdy 6-cio cylindrowiec też tyle samo, oczywiście mowa o tych samych seriach silników, W twoim budżecie możesz kupić 6-cio cylindrową benzynę przedliftingową, tj. 2.0, 2.5( 323i) i 2.8, wszystkie spalają praktycznie tak samo, z tym że 2.0 jest wyrażnie słabszy, skup się na 2.5 i 2.8, gaz do tego auta kosztuje bez znajomości ok. 3 tys. w górę, dobry stan silnika, dobry gazownik i powinno hulać bez problemu, na forum bmw-sport, była seria 5 z silnikiem 2.8 która na gazie zrobiła z jakieś 200tysięcy i hulała jak dzika, Co do jazdy to jeżdziłem 2.0d 150km i 328i i powiem że w osiągach to dieselek odpada w przebiegach, a o kulturze pracy lepiej nie wspominać, spalanie tego silnika to tak mniej więcej trasa 6,5-10l a duże miasto 11-16l, zależy od nogi, na gazie troche więcej, żeby było wiadomo w trasie dycha to ciągłe wyprzedzanie i jazda 180-200 km/h
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk