Pytanie o ksenony do peugeot 206

05 Mar 2009, 11:55

Witam. Mam pytanko: chciałem sobie założyć zestaw ksenonowy w 206, ale nie za bardzo wiem co i jak. Przeglądałem na allegro oferty i jest pare ciekawych jakiejś firmy well done, ale nie wiem czy to dobra firma itd. Może ktoś mi doradzić? :?:

Dzięki z góry za pomoc ;-)
Martin86

05 Mar 2009, 13:05

Hej. Ja założyłem sobie ostatnio w Peugeociku zestaw tej firmy o której mówisz: na allegro zamówiłem i jest super. Mocowanie H4 i wziąłem sobie żarniczki 6000K i zapłaciłem łącznie 699zł razem z montażem. Jestem zadowolony ;-) Bałem się trochę, że policja może mieć jakieś wonty, ale nie ma problemu;-)

Wpisz sobie na allegro Well Done i poszukaj ;-)
MaciekVolv
Nowicjusz

30 Mar 2009, 15:21

A co z tańszymi ksenonami z allegro ? Widziałem takowe za ok 300-400zł.
pavcio92
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

06 Kwi 2009, 21:52

Szanowny Kolego, zanim zdecydujesz się na ten krok, pomyśl o tych wszystkich, któych będziesz mijał po drodze. Będą przeklinali Ciebie i wszystkich którzy wpadli na ten pomysł. Zakładając ksenonowe źródła światła do standardowych reflektorów powoduje stworzenie zagrożenia na drodze i jest sprzeczne z prawem. Zastanów się, czy warto. Ryzykujesz utratę dowodu rejestracyjnego.
A tak ode mnie.... takie rzeczy robią tylko ludzie pozbawiani wyobraźni i nieliczący się z innymi użytkownikami drogi.
Jak chcesz mieć auto z ksenonami to powinieneś wymienić kompletne reflektory, na takie przystosowane do ksenonów, a nie wierzyć w bzdury wypisywane przez sprzedawców sprzedających tzw "zestawy ksenonowe do wszystkich reflektorów"

pozdrawiam
Nigdy nie polemizuj z idiotą, sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
MCB
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze

06 Kwi 2009, 22:51

Ksenony dają białe światło , auto jest widoczne z daleka , wyróżnia się , aż się prosi aby je zatrzymać do kontroli , i wtedy wystarczy jedno spojrzenie na zderzak , czy są obowiązkowe spryskiwacze reflektorów , a co z samopoziomowaniem . Nikt nie uwierzy ,że zwykła 206 ma oryginalne ksenony.Peugeot wydał miliony euro , aby stworzyć bezpieczny samochód , a ktoś wyda 600 zł aby to popsuć .
Stacja1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa

07 Kwi 2009, 21:26

Bardzo dobrze mówicie koledzy ;)
Jakbym zakładał ksenony to oczywiście obowiązkowo kupiłbym spryskiwacze no i lampy soczewkowe :)
pavcio92
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...

12 Kwi 2009, 18:27

300 zl to dziwnie malo jak na xenon, skoro zarowka kosztuje 100, mozecie mylic ze soczewkami
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

13 Kwi 2009, 10:20

Nie dlaczego sa i po100zl!!!Tylko czy to jest xenon???KIedys zakupilem zarowki ktore mialy dac efekt xenonka a okazalo sie po zalozeniu ze moje stare lepiej swieca. Teraz zakupilem sobie zwykle zarowki "OSRAM" z efektem pozsiwaty o koloze niebieskim i powiem szczerze ze drogo ale efekt jest niesamowity.Ichociaz nie mam xenonkow to widze wszysko doskonale co oswietlaja mi leflektory.Wiec radzil bym zainwestowac w dobre zarowki a nie bawic sie odrazu w xenony!
Pal gume a nie dusze!!!!
Adiziol
Nowicjusz