Witam
Koledzy planuje sobie kupic taki alarm - [link do oferty na Allegro wygasł] a moje pytanie brzmi czy ciezko bedzie go zamontowac bo jak usłyszałem cene za montaz 200-300zł to postanowiłem ze sam spróbuje.
samochód to Honda Civic Sedan 95r 1500cm3
Ewentualnie jaki inny alarm mogli byscie mi polecic do ok 200zł
Dodam że jako takie pojecie o elektronice/elektryce mam.
To że bedzie instrukcja montazu to wiem ale czy bedzie ona w pełni zrozumiała?
Prosze o wypowiedz kogos kto juz montował samemu alarm a aucie i wie czym to pachnie itd.
Ten jest dosc fajny i duzo osob go kupuje:
[link do oferty na Allegro wygasł] Ja montowałem u elektryka samochodowego i wyniosło mnie 300zł.
Nie mam pojecia czy instrukcja bedzie zrozumiala, najlepiej popros sprzedajacego o skan.
montaż jest prosty, trudne może okazać się rozebranie tapicerek i plastików. Ja kupiłem podobny alarm tylko po to żeby mieć sterowanie do centralnego. Wszystko co trzeba doprowadzić do centralki to:
ciągłe +12V,
masa,
masa z otwarcia drzwi,
+12V z zapłonu.
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Dopasowane rozwiązania napędu quattro - technika Niezależnie od oferowanych w sprzedaży modeli, Audi pracuje nad wieloma nowatorskimi samochodami koncepcyjnymi. Każda koncepcja pociąga za sobą odpowiednio dopasowane rozwiązanie napędu quattro. W modelach kompaktowych A3, ...
To widze ze naprawde to nic trudnego wystarczy miernik i mozna brac sie za robote czyli w najblizszym czasie biore sie za montowanie.
Dziękuje za wypowiedzi.
Witam! Mam problem przy montażu alarmu+centralnego zamka. Zarówno alarm jak i centralny zamek są z jednej firmy i bez problemu(podobno) współpracują. Wszystkie elementy bez większego problemu zamontowałem. Tylko mam pytanie co do kabli przy stacyjce. Posiadam VW Polo z 1996r. (6N). I pod kierownicą jest mase kabli. Nie chce ich wszystkich nacinać i sprawdzać miernikiem napięć(potem jakieś przepięcia czy coś...). Czy wiecie może pod który kabel najlepiej podpiąć te napięcie chwilowe, stałe itd.? Masa to wiadomo, np.karoseria, ale reszta? Bardzo proszę o pomoc, bo chciałbym to poskładać do kupy. Pozdrawiam.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.