Pytanie o kupno auta

03 Mar 2017, 19:35

Znajomy sprzedaje 20 paro letnie B3 silnik 1.8 benzyna ponad 400tys przebiegu chce za nie 1200zl pytanie czy oplaca sie kupowac jeszcze takie auto i inwestowac w nie? Ponizej zamieszczam fotki, ma lekka korozje przy blotniku, troszke porysowana i pognieciona zaniedbana pod wzgledem wizualnym, pod wzgledem mechanicznym dużo rzeczy powymieniane, przeglad i OC ważne jeszcze ponad poł roku jak jej nie wezme to pojdzie na zlom, a że mi troszke szkoda tego auta tym bardziej że zawsze chcialem miec B3 lub B4 i ogólnie lubie takie stare auta postanowilem spytac was co sądzicie nada sie do jazdy dziennie około 20-40km? Nie będzie strach jeżdzic takim starym autem ze sie rozleci po drodze? Nie mam co wymagac od tego auta za takie grosze rowery sa już droższe czy wózki dla dzieci, ponizej kilka fotek jak mniej wiecej wyglada:
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
Jakby ktoś mógl napisać czy opłaca sie je kupic czy niech idzie na zlom? Może ktoś ma takie auto? Ogolnie pierwszy raz bym mial auto tej marki, mialem zawsze polo do jazdy, a slyszalem ze te stare audice to ciezkie do zajechania tyle że dużo pala
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

03 Mar 2017, 20:06

Jeśli mechanicznie jest OK to można wziąć, z tym że 1200 zł to ta kupa złomu nie jest warta. Za 1200 zł oddałem Golfa 3 z delikatnymi oznakami korozji, a nie tłuczonego z każdej strony :/
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Mar 2017, 20:15

Ale że ta audi tłuczona? z tego co mowił miała jakies kolizje małe ale poważniejszego wypadku nie było spód auta tez w dobrym stanie, z tego co słyszalem blachy w 80-tkach sa bez porównywalne z tymi w golfie 3
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

03 Mar 2017, 20:33

Nie mówię że powypadkowa, tylko no widać że była tu i tu stuknięta. Stan wizualny opłakany, ja bym tyle nie dał CHYBA, że masz pewność iż stan techniczny jest bajerancki i nic nie musisz robić ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Mar 2017, 20:39

Jak technicznie jest ok i nie zostawia czterech śladów to można kupić,za te pieniądze ciężko o dobry rower a co dopiero auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012