galakty napisał(a):Kirin a Ty znowu wciskasz historie o tanich częściach? Taki sam koszt serwisu jak A3? Ładnie lecisz z tematem... Rozumiem, że jak masz BMW to musisz je chwalić?
Galakty szczerze to nawet nie wiem co Ci odpisać...
W zagadnieniach BMW siedzę od lat. Kupuję, sprzedaję, remontuję, odpicowuję, naprawiam...Nie ma tygodnia żeby jakieś bmw mi przez ręce nie przeleciało.
A Ty mnie już, któryś raz atakujesz bezsensownymi, niczym nie popartymi przykładami negując moją wiedzę PRAKTYCZNĄ nie wygooglowaną.
Tak jak z tymi chłodnicami w wątku:
sedan-hatchback-do-10-tys-zl-vt99432.htm#p640347Gdzie uświadomiłem Ci na prostych przykładach, że się mylisz. Ja te chłodnice kupowałem i wymieniałem nie raz...
![Wink ;)]()
Nie chce mi się już punkt po punkcie udawaniać, że podane przez Ciebie przykłady cen poszczególnych części są wręcz śmieszne i idiotyczne...
Odniosę się tylko do klocków hamulcowych...
Klocki do e46 powiadasz 230zl...Zapewne za tyle kupisz, za 500 też się znajdą jak by się uprzeć.
Ale lepiej kupić klocki firmy zimmerman, które zawsze polecam po wytrzymują więcej niż boscha i trw i nie piszczą. Można je kupić od 80zł za komplet przód bądź tył. Z resztą TRW też można kupić za ok 100zł komplet ale nie polecam bo są dużo mniej żywotne. Z reszt a boscha też kupi się w podobnej cenie
Jak już się rozpisałem to poruszę temat amortyzatorów. 310 zł jeden ? A ja Ci powiadam, że DOBRE i żywotne amortyzatory kupuje się za ok 240zł komplet. Marka KAYABA, wiem, wielokrotnie testowałem.
Wyznaję prostą zasadę. Wypowiadam się tylko na temat samochodów, które dobrze znam.
Myślę, że gdyby każdy tak postępował jakość tego forum była by o wiele wyższa. Tobie galakty też tak radzę a gdy nie możesz pohamować swoich ,,ambicji" znajdź sobie może jakieś inne ciekawe zajęcie by dalej się nie kompromitować swoja wygooglowaną wiedzą motoryzacyjną.