REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Po kupnie auta możesz ją wypowiedzieć jeżeli ubezpieczysz samochód u innego ubezpieczyciela. Wtedy należy się zwrot dla poprzedniego właściciela który ubezpieczał auto. Jaka to będzie wielkość to już zależy od czasu jaki pozostanie do końca takiego ubezpieczenia które nie zostanie wykorzystane.jakimowiczkat napisał(a):Nie mozna zerwać umowy OC tak sobie.
Nikt o tym nie pisze w ogłoszeniach i podawana jest najczęściej data do kiedy obowiązuje ubezpieczenie OC. Warto to sprawdzić przy kupnie samochodu bo może się okazać, że za chwilę trzeba będzie opłacić kolejną ratę, a prawa w jej zapłaceniu przechodzą na nowego właściciela samochodu wraz z jego kupnem. Ostatnio znajomy przeoczył to po kupnie auta i wyliczyli mu odsetki za spóźnioną ratę.ineedl napisał(a):Być może byłoby też mniejsze zainteresowanie gdyby ubezpieczenie było na rok ale do zapłaty jeszcze 3 raty
Kolega jakimowiczkat nie pisał odnośnie zerwania umowy OC przez kupującego a sprzedającego . Ten cytat jest o d...ę trzasnąć . Kolega ineedl wymyśliłRokiko napisał(a): jakimowiczkat napisał(a):
Nie mozna zerwać umowy OC tak sobie.
Po kupnie auta możesz ją wypowiedzieć jeżeli ubezpieczysz samochód u innego ubezpieczyciela
Co się nijak nie ma . Czytajcie i piszcie na temat.ineedl napisał(a):Nie do końca będziesz stratny, im dłuższe opłaty tym więcej potencjalnych kupców możesz przyciągnąć.
Ewentualnie mógłbyś rozwiązać do ubezpieczenie ( oddali by pieniądze ) i od razu zawrzeć nowe rozbijając na raty więc byłbyś stratny o tą jedną rate ale czy tak można to już niech inni się wypowiedzą. Być może byłoby też mniejsze zainteresowanie gdyby ubezpieczenie było na rok ale do zapłaty jeszcze 3 raty.
bonifacy napisał(a):Kolega jakimowiczkat nie pisał odnośnie zerwania umowy OC przez kupującego a sprzedającego . Ten cytat jest o d...ę trzasnąć . Kolega ineedl wymyślił
jakimowiczkat napisał(a):Na 90% możesz zapomnieć o tej kasie, chyba ze nowy nabywca wycofa OC bo mu zrobią zbyt duza rekalkulacje
bonifacy napisał(a):Kolega jakimowiczkat nie pisał odnośnie zerwania umowy OC przez kupującego a sprzedającego . Ten cytat jest o d...ę trzasnąć . Kolega ineedl wymyślił
bonifacy napisał(a):Co się nijak nie ma . Czytajcie i piszcie na temat.
ineedl napisał(a):Ewentualnie mógłbyś rozwiązać do ubezpieczenie ( oddali by pieniądze ) i od razu zawrzeć nowe rozbijając na raty więc byłbyś stratny o tą jedną rate ale czy tak można to już niech inni się wypowiedzą. Być może byłoby też mniejsze zainteresowanie gdyby ubezpieczenie było na rok ale do zapłaty jeszcze 3 raty.
Ok. w tym temacie dałem ciała .Macie rację , ja nie . Nie doczytałem , za szybko przeczytałem . Przepraszam , się poprawięMotoAlbercik napisał(a):bonifacy, masz trudne dni przed....? Coś z toba ostatnio nie tak jest...Ogarnij się proszę
Boni na przyszłość przed czytanie zażyj krople wzmacniające wzrok....bonifacy napisał(a):Nie doczytałem , za szybko przeczytałem