Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Filtry od gazu powinno się wymieniać co około 10 tyś. km wtedy masz pewność że odpowiednio dbasz o wtryskiwacze i powinny one przetrwać jak najdłużejbartek9030 napisał(a):Przejechałem od lutego ok 15 tyś km . Co ile tyś. km sprawdza się jakieś filtry , zawory itd ?
Nie wiem ile jeszcze zrobisz km do przeglądu ale wymiana filtrów to szyba operacja więc możesz to zrobić wcześniej. Tym bardziej że nie wiesz kiedy były wymieniane przez poprzedniego właściciela. Generalnie po zakupie samochodu powinieneś od tego zacząć.bartek9030 napisał(a):Przegląd samochodu mam w styczniu czy podczas niego mi to sprawdzą czy jechać wcześniej do gazownika jakiegoś ?
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Ja za wymianę filterków i podbicie przeglądu u gazownika płacę około 50zł jak nie trzeba nic regulować i mam swoje filtry. Samemu możesz wymienić ale trzeba tu zakręcić gaz w butli filtry odkręcasz pomału pozostały gaz w przewodach uchodzi po czym wymieniasz i dobrze skręcasz, warto wymienić opaski na nowe i uszczelki. Po całej operacji wymiany dobrze jest sprawdzić szczelność układu w tych miejscach odpowiednim preparatem.lotek33 napisał(a):Tylko że bardziej chodziło o to jak można samemu wymienić filtry bez pomocy gazownika, jak widać nie jest to trudne, a można zaoszczędzić sporo czasu i pieniędzy.
lotek33 napisał(a):Tylko że bardziej chodziło o to jak można samemu wymienić filtry bez pomocy gazownika
lotek33 napisał(a):lotek33
lotek33 napisał(a):A co ma piernik do wiatraka?