Pytanko

20 Gru 2010, 17:40

mam pytanko mianowicie jest do kupienia audi 80 1990rok 2.0 gaz
za grosze ale ciezko zapala jak jest zimny i cieply silnik na bezynie czy na gazie jest tak samo czeba krecic rozrusznikiem kilka razy z przerwami jestem ciekaw czy to nie bedzie cos z zaplonem czy swiece przewody cewka ? moze ktos sie orietuje

[ Dodano: 20 Grudzień 2010, 17:42 ]
jak odpali to pracuje b dobrze silnik
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

20 Gru 2010, 17:42

Jak za grosze to obstawiałbym coś grubszego - brak kompresji (uszkodzone zawory/uszczelka pod głowicą/głowica/blok silnika). Jedź do mechanika z tym na pomiar kompresji na cylindrach.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Gru 2010, 19:24

Moze nie bedzie tak zle :razz: ja myśle ze to co wymieniłeś przeczyść aparat sprawdz świece kable... kompesje też możesz sprawdzić jest troche mozliwosci
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

20 Gru 2010, 21:05

Może zwyczajnie przestawiony jest rozrząd? Kompresję warto sprawdzić, na początek filtry, świece.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

20 Gru 2010, 22:40

a jesli nie raz bendliks slychac czy to nie jest oznaka braku kompresji ?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

20 Gru 2010, 23:57

Nie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smartfon jak cegła
    Co zrobić, żeby nie nudzić się podczas długiej podróży samochodem? Ten problem dotyczy szczególnie rodziców z małymi dziećmi, które źle znoszą długie godziny spędzone bez ruchu w aucie. Wielu kierowców ...

21 Gru 2010, 00:02

ale slyszalem cos ze bedliks do kompresji cos ma ???

J. Stalin
emilo222
Aktywny

21 Gru 2010, 00:24

O ile się nie mylę jest to sprzęgło łączące rozrusznik z silnikiem... więc na logikę... jak niska kompresja to mniejsze opory silnika, więc łatwiej go kręcić, toteż takie sprzęgło ma lżej, więc nie będzie się ślizgać tak łatwo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

21 Gru 2010, 14:50

Może poprostu rozrusznik chodzi w powietrzu automat go nie wrzuca za pierwszym razem na koło miałem kiedyś takie coś... słychać rozrusznik pracujący bez obciążenia
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd