PZU Pomoc

16 Lut 2010, 02:03

A niebo znów śniegiem sypnęło od serca... Ci bez ac i oc trzymajcie się na baczności na tej ślizgawce...
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

17 Lut 2010, 13:03

A myślisz ze są kierowcy bez OC? A jeśli tak to chyba my musimy mieć się na baczności, by na takiego nie trafić ;)
kropek
Nowicjusz

Miejscowość: z kartki

17 Lut 2010, 17:32

Najlepiej to pilnować samego siebie i płacić regularnie, jak jadę to nie myślę wcale czy ten za mną ma OC wykupione czy nie.
gabii
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

19 Lut 2010, 00:41

No wiadomo ze w czasie jazdy są ważniejsze sprawy niż myślenie o tym, choćby pilnowanie by samemu nie narobić bałaganu
kropek
Nowicjusz

23 Lut 2010, 16:34

To już by podchodziło pod paranoję, tylko mnie ciekawi jak kasę odzyskujemy jak ktoś nie ma oc, no bo pakiet tego typu ->http://plannazycie.pl/ , to nam firma wypłaca a oc jak ktoś nie ma oc ? :D
Ostatnio edytowany przez griff, 23 Lut 2010, 23:47, edytowano w sumie 1 raz
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Lut 2010, 12:46

Jak ktoś nie ma OC to z Twojego chyba się wypłaca, albo z własnej kieszeni sprawca zapłaci :)
gabii
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...

24 Lut 2010, 14:45

To by było chyba najbardziej fer tylko ciekawe czy tak się da ze swojego własnego :P
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Lut 2010, 21:19

Ze swojego to chyba się nie da :)
kropek
Nowicjusz

25 Lut 2010, 12:20

Nie da się, dowiedziałam się teraz, ze trzeba takiemu sprawę cywilna założyć, ale moja firma ubezpieczeniowa powinna mi w tym pomóc :)
gabii
Nowicjusz

25 Lut 2010, 23:23

A czy przypadkiem nie jest tak,ze odszkodowanie płaci ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny,a on potem dochodzi "swojego" od tego bez oc?
woj4
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

27 Lut 2010, 15:07

Hymm no ta ostatnia opcja wydaje mi się najbardziej sprawiedliwa patrząc ze strony konsumenta.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lut 2010, 19:19

Wniosek taki, że nawet jak stuknie nas ktoś bez OC to i tak nie zginiemy, ale będziemy mieć więcej problemów :)
kropek
Nowicjusz

01 Mar 2010, 21:54

My piszemy o odszkodowaniu po wpadnięciu do dziury na jezdni, ale fakt nie zginiemy jak mamy ubezpieczenie w porządnej ubezpieczalni :)
gabii
Nowicjusz

07 Mar 2010, 10:17

Tak ale jak nam przez to padnie zawieszenie albo urwie koło to co z tym zrobić ? Ubezpieczenie AC obejmuje coś takiego ?
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Mar 2010, 14:17

Jeżeli masz AC to tak, najlepiej załatwić to przez AC, a odszkodowania od zarządcy drogi bezpośrednio powinien załatwić ubezpieczyciel. Jak znowu nie pokręciłam czegoś :)
gabii
Nowicjusz