Problem z wysokościa składki

13 Paź 2010, 18:45

Witam wszytkich mam problem gdyz mam OC w PZU i jak zawierałem umowe moje OC wyniosło 1800zł i wszytko było ok do pierwszych 2 rat które sobie rozłozyłem na 2x czyli po 950zł. Ale na nowy rok na pierwszą rate zapłaciłem 1300zł i teraz przyszło mi za drugą 1200zł i nie rozumiem czemu mam teraz większą składke o 700zł. w tym roku skonczyłem 25lat mam samochód na współwłasność z bratem , który kończy 24 lata w tym roku.

A i jeszcze jedno pytanie czy mogą podnieśc składke jeśli się spowodowało stłuczkę ?
Ostatnio edytowany przez neptunprime, 13 Paź 2010, 19:44, edytowano w sumie 1 raz
neptunprime
Nowicjusz

Miejscowość: Bronow

13 Paź 2010, 18:59

Jeśli spowodowałeś stłuczkę to tracisz zniżki - jak wiele zależy od firmy.

Mogłeś dostać wyższą składkę ze względu na zmianę przepisów dotyczących obliczania składki przy współwłaścicielu. Ale najlepiej uderz po prostu do firmy i dowiedz się co i jak. No chyba, że zaliczyłeś dzwon ;)
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

13 Paź 2010, 19:04

Nie dzwona nie mialem ale dzieki za odpowiedz :smile:
O co z tym biega - wyższa składka ze względu na zmianę przepisów dotyczących obliczania składki przy współwłaścicielu i jakie to przepisy i czy to mozliwe ze tyle mogli naliczyc do skladki
neptunprime
Nowicjusz

Miejscowość: Bronow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
    Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...