PZU Pomoc

03 Lis 2009, 12:27

Zetknął się ktoś z tym pakietem ubezpieczeniowym warto w niego zainwestować ? Z tego co czytałem to ubezpieczenie nie zależnie czy mamy już ubezpieczone auto czy nie drogie nie jest ale to zawsze jakaś inwestycja. Proszę o info.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

03 Lis 2009, 22:26

przeczytaj warunki i zrób z tego skrót wtedy może ktoś doradzi.

Ja nie znam tego pakietu. Osobiście korzystam z assistance czyli tego typu ubezpieczenia.
Zwykle jest kilka wariantów, które różnie kosztują i różne dają korzyści czyli rodzaje pomoce.
Często jest wiele wykluczeń np.:
- holowanie pojazdu uszkodzonego w odległości x km od zamieszkania
- holowanie pojazdu do warsztatu w odległości nie większej niż x km od szkody
i wiele wiele więcej...

Jak przeczytasz warunki 3 razy to zrób z tego notatkę i wpisz w posta. Zobaczymy co w trawie piszczy...

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

09 Lis 2009, 12:04

Holowanie uszkodzonego pojazdu bez limitu kwotowego jest do 150 km, dla mnie dobre jest też to, ze można dostać wynajem pojazdu zastępczego do 7 dni, nawet nocleg do 3 dni, super się zapowiada.
gabii
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

09 Lis 2009, 19:08

No mam 10 letnie autko do ubezpieczenia , chodzi mi o takie ubezpieczenie które będzie obowiązywać również za granicą. Od drobnych szkód jakaś drobna stłuczka jak by zaszła. Ten pakiecik jest dość ciekawy z tego co widzę. Co jeszcze ma ciekawego ?
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Lis 2009, 23:45

a te noclegi na jakich zasadach?
kiedy się dokładnie należą a kiedy nie?

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

DariuszSawicki
Stały forumowicz

10 Lis 2009, 09:39

Na noclegi to chyba trzeba mieć ten droższy pakiet na 365 dni, który pokrywa koszty noclegu, ale w miejscu wskazanym przez PZU. Chyba jakieś umowy mają podpisane z hotelami. No i warunek - powyżej 20 km od miejsca zamieszkania. Jeszcze ciekawa może być opcja z naprawą na miejscu.
gabii
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...

11 Lis 2009, 14:22

w takim razie sprawdź co naprawiają na miejscu bo zwykle to będzie wymiana koła, akumulator, może zamknięcie kluczyków w środku, brak paliwa i tego typu pierdoły.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

DariuszSawicki
Stały forumowicz

11 Lis 2009, 15:56

Powiem Ci szczerze, ze te pierdoły, które wymieniłeś dla mnie bywają dużym problemem , zwłaszcza jak wyjeżdżam gdzieś sama :)
gabii
Nowicjusz

11 Lis 2009, 16:09

gabii napisał(a):Na noclegi to chyba trzeba mieć ten droższy pakiet na 365 dni, który pokrywa koszty noclegu, No i warunek - powyżej 20 km od miejsca zamieszkania.

W pakiecie Komfort z tych 20 km robi się juz 50 km :mrgreen: ale nocleg dalej jest . Z OWU wynika że zakres i rodzaj świadczeń w tym pakiecie jest uzależniony od zawarcia OC lub AC w PZU i dotyczy tylko terenu naszego kraju .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

12 Lis 2009, 01:01

Hymm sprawdziłem na oficjalnej stronie i jest napisane że poza krajem również dostaniemy pomoc którą opłaciliśmy. Ale jak 50 km z 20 bo nie bardzo zrozumiałem o co Ci chodzi , przecież i w tym i w tym jest 20 ?
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Lis 2009, 10:40

Pobierz ze strony PZU plik OWU_PAP_6432_VI.od_01.10.2009.pdf i przeczytaj .Ja przeczytałem , pobierznie,więc może się pomyliłem . Jeśli chodzi o limit kilometrów to bodajrze w paragrafie 8.1 pkt 3 jest zapis iż w pakiecie Super jet opcja bez limitu kilometrów . Przeczytaj i podziel się swoimi uwagami .

tutaj masz ten plik ( na dole , pierwszy od góry ) http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_s ... _id=315273
bonifacy
Stały forumowicz

12 Lis 2009, 11:12

bonifacy napisał(a):rodzaj świadczeń w tym pakiecie jest uzależniony od zawarcia OC lub AC w PZU i dotyczy tylko terenu naszego kraju .

Z tego co się zorientowałam to nie jest uzależniony od zawarcia Oc czy AC, kupujesz kartę na 60 lub 365 dni i masz ubezpieczenie.
gabii
Nowicjusz

14 Lis 2009, 18:26

Właśnie taka jest idea tej karty :P , niezależnie czy masz w PZU OC, AC jak ją wykupisz to działa niezależnie od tego. Moim zdaniem całkiem fer.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Lis 2009, 20:44

Macie jednak racje :roll: Sorry ....... Ja się skupiłem na PZU AUTO POMOC , a Wam chodzi o program "KLUB PZU POMOC- pomoc na drodze" . Podobne sprawy , ale troche różne . Widze jednak że to nie dla mnie i ogromnej rzeszy posiadaczy czterech kółek , bo....... takowym ubezpieczeniem mogą być objęte pojazdy o wieku do 10-ciu lat :???:
Griff piszesz że masz 10-cio letnią bryke , więc.......... ale w OWU tego ubezpieczenia pisze iż wiek auta(okres eksploatacji pojazdu) liczy się od ROKU produkcji do dnia aktywacji karty ...... może jeszcze roczek Cię obejmie..... potem to już może to PZU AUTO POMOC......spytaj.... poczytaj.
bonifacy
Stały forumowicz

15 Lis 2009, 11:45

bonifacy napisał(a):Widze jednak że to nie dla mnie i ogromnej rzeszy posiadaczy czterech kółek , bo....... takowym ubezpieczeniem mogą być objęte pojazdy o wieku do 10-ciu lat :???:

Ale dla mnie ;) Ja się cieszę, bo mam totalnego pecha na drodze, więc będę bezpieczniej się czuła. A jeśli chodzi o wiek samochodów to do 13 lat przedłużyli ...nigdzie tak nie ma :)
gabii
Nowicjusz