R200 JAK chwilowo, prowizorycznie naprawić uszczelkę głowicy

11 Wrz 2014, 16:03

JAK chwilowo, prowizorycznie naprawić uszczelkę głowicy? nie mam już środków ani szczerze mówiąc chęci inwestować w moje auto, bo silnik z serii K to totalna pomyłka, dwa dni temu zobaczyłem ze z pod głowicy cieknie płyn chłodniczy :( wiadomo.. uszczelka pod głowica :(

i teraz pytanie... czy jest jakiś sposób by maksymalnie ograniczyć koszty takiej naprawy, jednym słowem zrobić to prowizorycznie, auto i tak niedługo wyląduje na złomie ale na razie jeszcze jestem skazany na ten niewypał :( wiec czy da rade zrobić to jakoś ,,jako tako,, by auto jeszcze zrobiło te 3-4tys km? a potem na wieczny spoczynek :)
Martinez1987
Nowicjusz

Auto: rover 200

11 Wrz 2014, 20:40

Martinez1987 napisał(a):JAK chwilowo, prowizorycznie naprawić uszczelkę głowicy? nie mam już środków ani szczerze mówiąc chęci inwestować w moje auto, bo silnik z serii K to totalna pomyłka, dwa dni temu zobaczyłem ze z pod głowicy cieknie płyn chłodniczy :( wiadomo.. uszczelka pod głowica :(

i teraz pytanie... czy jest jakiś sposób by maksymalnie ograniczyć koszty takiej naprawy, jednym słowem zrobić to prowizorycznie, auto i tak niedługo wyląduje na złomie ale na razie jeszcze jestem skazany na ten niewypał :( wiec czy da rade zrobić to jakoś ,,jako tako,, by auto jeszcze zrobiło te 3-4tys km? a potem na wieczny spoczynek :)

Przy takiej naprawie nikt Ci nie zagwarantuje tych 3-4 tysięcy km... Problem w tym że takie operacje kosztują np. 100 zł ale niczego nie gwarantują... Zrób po prostu - nowa uszczelka, szpile i planowanie... Splanować możesz ostatecznie (oczywiście że prowizoryczny sposób, nieprofesjonalny ale lepszy niż żaden) pastą do docierania zaworów na szybie (np. okiennej). A jak Ci tylko cieknie to może spróbuj z zewnątrz połatać silikonem i tyle... Nie wiem co Ci powiedzieć za bardzo... Nie masz żadnej gwarancji że coś pomoże... Kombinuj... Ale nie spodziewaj się cudów. Musisz wyrzeźbić coś po prostu.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...