Rabat Skoda Fabia

27 Cze 2016, 15:33

Cześć wszystkim! Noszę się z zamiarem kupna nowej Fabii 1.2 TSI w manualu, bo mój Yaris już ma trochę lat i czas na coś świeższego. I tu moje pytanie: Czy wiecie, na jaki rabat można liczyć w większych salonach w stosunku do ceny katalogowej?

Wiem, że w Mazdzie jest do ugrania całkiem spora suma i zastanawiałem się jak to wygląda w Skodzie :)
JanNova
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.3 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Lip 2016, 18:42

Dużo zależy od danego salonu mi się wydaje. Mój tata kupując Octavię zaoszczędził około 3 tysiące zł. kupując ją nie w Warszawie tylko w Krakowie na Kocmyrzowskiej. Aczkolwiek najchętniej będą robić tak, że dadzą jakieś wyposażenie w tej samej cenie, a nie kasa w kieszeni. W wypadku tej Octavii to była instalacja gazowa.
jerzye46
Początkujący

Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

04 Lip 2016, 16:22

Czyli zostawiasz tyle samo pieniędzy u dealera, ale masz lepsze wyposażenie. Jest w tym jakaś logika ;)

A powiedz mi jeszcze, czy to było auto zamawiane czy "z placu"?
JanNova
Nowicjusz

04 Lip 2016, 17:10

Auto było zamawiane. Jest to wersja mint z silnikiem 1.6 MPI. Wiadomo, że im droższe weźmiesz tym więcej pewnie uda się ugadać.
Nie wiem jak ci się spieszy ale dobrą sprawą jest zaczekać na koniec roku. Spore rabaty są dla tych, co chcą nowy samochód, a nie martwi ich niższa cyferka w dacie produkcji.

Co do dealerów jeszcze. Nie jestem jakoś super obeznany z czego mają przychód, ale obiło mi się o uszy, że sporo mają z różnych gadżetów typu radio z telewizorkiem itp. Jeżeli to prawda, to wyjaśniałoby dlaczego chętniej dadzą upust np. 3 tysiące dając radio warte 3 tyś. katalogowo, a ich pewnie z 1 tyś.
jerzye46
Początkujący

Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

06 Lip 2016, 11:47

Nie spieszy mi się aż tak. Zastanawiałem się też nad serwisami internetowymi, które załatwiają dobre warunki za Ciebie.

Ma ktoś doświadczenie z tego typu usługami?
JanNova
Nowicjusz

02 Sie 2016, 10:13

Spróbujcie skorzystać z Carly.

Całość sprowadza się do trzech prostych kroków:
1. Konfigurujesz auto według własnych potrzeb
2. W przeciągu 72h otrzymujesz oferty od Dealerów uwzględniające maksymalny rabat, jaki możesz otrzymać.
3. Wybierasz najkorzystniejszą dla siebie ofertę i kontaktujesz się z wybranym Dealerem w celu zakupu samochodu.

Najlepsze jest to, że niezależnie od tego czy kupisz samochód, czy nie, Carly jest całkowicie darmowe.
JanNova
Nowicjusz