Skoda Octavia 2.0 benzyna + LPG

10 Sie 2016, 17:47

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Noszę się z zakupem Skody Octavii II Kombi. Natrafiłem na egzemplarz z 2006 roku 170 000 na liczniku 2.0 150KM benzyna

Jestem sceptyczny odnośnie instalacji LPG z uwagi na dawne niemiłe doświadczenia z przeszłości

Jakie są Wasze doświadczenia odnośnie tego sylnika i późniejszego założenia instalacji LPG.
sasanka
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 03 2004
Auto: Suzuki Swift

10 Sie 2016, 19:16

sasanka napisał(a):Jestem sceptyczny odnośnie instalacji LPG z uwagi na dawne niemiłe doświadczenia z przeszłości

nie wiem, co było powodem tych rozczarowań, mogło być ich mnóstwo. jest kilka kluczowych kwestii, których należy przestrzegać, aby nie być niemiło zaskoczonym. to jest silnik dobry pod lpg. 4 cylindry, więc dajesz 4 wtryskiwacze, reduktor spokojnie do tych kucyków tur czy silver. wtryskiwacze hercules/hercules blue/hana, nie valtek na pewno. auto ma już dekadę, więc nie ma co dawać najdroższych sterowników, nie daj się naciągnąć. jakiś compact czy półkę wyżej blue box czy coś z kme. zbiornik 53/630 wejdzie. i kumaty montażysta, żeby poskładał w całość ten nowy organizm. pamiętaj, że oszczędności zaczynają się po montażu, nie przed nim.
Forumowicz
Aktywny

Prawo jazdy: 01 01 1980
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 2,2 16V 155KM direct
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...
    Lexus zrewolucjonizował oświetlenie samochodowe
    Trudno wyobrazić sobie współczesną motoryzację bez reflektorów w technologii LED czy sprytnych systemów adaptacyjnych świateł. Ale te rozwiązania nie trafiłby na nasze drogi, gdyby nie kreatywność inżynierów ...