Rabaty na grupy zawodowe

Wczoraj, 19:56

Cześć. Planuję zakup nowego autka w salonie. Wiem, że jest możliwość uzyskania dodatkowego rabatu na konkretną grupę zawodową. Niestety nie mieszczę się w żadnej z tych grup, ale w salonie zaproponowali, żeby kupić samochód na tatę który jest górnikiem, a siebie zrobić współwłaścicielem. Po wszystkim tata przekazuje mi autko w formie, nie wiem, darowizny czy po prostu na mnie przepisuje. Nie chciałbym jednak angażować taty w to przedsięwzięcie, więc mam pytanie. Czy mogę liczyć na dodatkowy rabat nie przynależąc do grupy zawodowej? Dla mnie średnio zrozumiałe, dlaczego jedne zawody są faworyzowane, a inne dyskryminowane. Pytanie czy warto w salonie postawić warunek: kupię samochód jak dostanę rabat? Jak poszczególne salony patrzą na tą kwestię. Czy jestem w stanie to wywalczyć? Nowy samochód jest w cenie 99 tyś, a po rabacie na grupę zawodową 94,5 tyś.
saszet
Obserwowany

Wczoraj, 20:13

Poproś kilka salonów o ofertę danego modelu. Następnie wybierz najlepszą dla Ciebie i wyślij do pozostałych salonów prosząc o kontrofertę, bo gdzie indziej dostałeś lepszą. Niech się biją o Ciebie. Na końcu wybierasz najlepszą.

Warto wstawić się osobiście aby pokazać, że rzeczywiście jesteś zainteresowany. Jest to proces który trochę trwa, ale takim działaniem jesteś w stanie dość dobre warunki wynegocjować.

Co do zniżki ze względu na pracę to nie pomogę. Generalnie ze zniżką czy bez sposób jest taki sam.
corollaauto
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...