Raczej rodzinny do 22.000 PLN

06 Gru 2010, 10:55

Witam,
Chcemy kupić samochód, który spełniałby wymagania aż trzech użytkowników. Na początku był Mondeo (mk3) i chyba najdłużej się trzymał na liście, później mnie (młodemu kierowcy) wpadł w oko Focus II, (po drodze jeszcze gdzieś tam Vectra B i inne) jednak wszystko zaczęło się kiedy mama zobaczyła C-maxa (odkrywając nowy typ nadwozia:)). I tym razem znowu wysyp francuskich samochodów, o których to naczytałem się dosyć wiele, niekoniecznie pozytywnych opinii (Xsara/C4 Picasso, Scenic...). Natomiast w tej chwili sprawa stanęła na Peugeot'ie 307 SW/Break, do którego również technicznie nie jestem przekonany, ale dość mocno mi się podoba jego wygląd zewnętrzny, przestronność, solardach :) czy też rozwiązania z tylną kanapą (ew. III rzędem siedzeń), a wszystko to zamknięte w bardzo zgrabnych, odpowiednich rozmiarach.

Prosiłbym o króciutkie porady co do samochodów, które wymieniłem powyżej i oczywiście o propozycję czegoś nowego, podobnego. Dodam jeszcze, że istnieje możliwość kupna auta w Niemczech, bo tam często szukam tej 307'ki (na mobile.eu). Gdzie opłaci się kupić samochód ? Czy w Polsce od prywatnej osoby ?
Z góry dziękuję ślicznie za odpowiedzi, pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez palik369 06 Gru 2010, 11:10, edytowano w sumie 2 razy
palik369
Nowicjusz

Miejscowość: Panki, Śląskie

06 Gru 2010, 11:01

Nie pomyliłeś przypadkiem 308 z 307? - wnosze po cenie 22000 PLN
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

06 Gru 2010, 11:04

Tak, pomyliłem :) uff, wczoraj siedziałem 10h przed komputeram, już nie wiem ile powinien mieć kół. Ma być 307, dzięki.
Poprawię to w pośćie.
palik369
Nowicjusz

Miejscowość: Panki, Śląskie

06 Gru 2010, 13:04

Jak trzech użytkowników to w sumie spoko, zawsze ktos będzie miał czas jechać do serwisu. :mrgreen:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Gru 2010, 21:11

Ford Mondeo to duży porządny samochód. C-Max to nic innego jak focus, tyle, że z inną karoserią :wink:

307 jest ok, trochę ciasno w środku, ale nie ma tragedii. Linia stylistyczna peugeota jest powalająca, więc kolejny plus.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

08 Gru 2010, 14:33

Jestem użytkownikiem starszej wersji Forda i moge o nim pisac same pozytywne opinie,wiec domyślam sie,ze nowa wersja jest jeszcze lepsza. Na Twoim miejscu bez wątpienia wybrałbym Focusa,nie tylko ze względu na sentyment,ale takze na stan techniczny i wizualny.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik benzynowy 1.6 SIDI Turbo - Opel
    Ta nowoczesna czterocylindrowa jednostka benzynowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa jest produkowana w dwóch konfiguracjach. Wersja Eco Turbo o mocy 125 kW/170 KM i maksymalnym momencie obrotowym 280 Nm została skonstruowana ...
    Testy wodorowej Toyoty Mirai w Chinach
    Toyota rozpocznie testy wodorowego sedana Mirai w Chinach. Firma sprawdzi możliwości adaptacji tej technologii w Państwie Środka. Jednocześnie japońska firma zadeklarowała, że wybuduje stację tankowania wodoru w swoim chińskim ...