REKLAMA
Witam,
Chcemy kupić samochód, który spełniałby wymagania aż trzech użytkowników. Na początku był Mondeo (mk3) i chyba najdłużej się trzymał na liście, później mnie (młodemu kierowcy) wpadł w oko Focus II, (po drodze jeszcze gdzieś tam Vectra B i inne) jednak wszystko zaczęło się kiedy mama zobaczyła C-maxa (odkrywając nowy typ nadwozia:)). I tym razem znowu wysyp francuskich samochodów, o których to naczytałem się dosyć wiele, niekoniecznie pozytywnych opinii (Xsara/C4 Picasso, Scenic...). Natomiast w tej chwili sprawa stanęła na Peugeot'ie 307 SW/Break, do którego również technicznie nie jestem przekonany, ale dość mocno mi się podoba jego wygląd zewnętrzny, przestronność, solardach czy też rozwiązania z tylną kanapą (ew. III rzędem siedzeń), a wszystko to zamknięte w bardzo zgrabnych, odpowiednich rozmiarach.
Prosiłbym o króciutkie porady co do samochodów, które wymieniłem powyżej i oczywiście o propozycję czegoś nowego, podobnego. Dodam jeszcze, że istnieje możliwość kupna auta w Niemczech, bo tam często szukam tej 307'ki (na mobile.eu). Gdzie opłaci się kupić samochód ? Czy w Polsce od prywatnej osoby ?
Z góry dziękuję ślicznie za odpowiedzi, pozdrawiam.