07 Gru 2010, 12:45
Witam,
Po dłuugich poszukiwaniach auta i kilku porażek, które oglądałem, raz jeszcze poprosiłbym o pomoc, może ktoś coś słyszał/widział ciekawego na sprzedaż spełniającego te warunki:
- Silnik: Diesel lub naprawdę oszczędna benzyna, bez gazu
- Typ: HB/Sedan/Coupe, może być nawet duży jeżeli zachowywałby w miarę rozsądne spalanie
- Cena do 8k, wolałbym minimalnie mniej by mieć kasę na ewentualne naprawy
Szukam teraz głównie VW Golfa III TDI, ciężko znaleźć coś nadającego się jednak... No i inne samochody z podobnym silnikiem, Seaty lub VW Passat/Vento. Ostatnio mam jakąś słabość do Audi 80 na dieslu, mi się po prostu co by nie mówić podoba, nie wiem tylko czy w tej cenie coś sensownego da radę znaleźć. Podobnie z Mercami, ale to już chyba trzeba się naprawdę znać.
Zastanawiałem się również nad silnikami JTD (w jakich autach się pojawiają w tej cenie godne polecenia? Oprócz Punto, ten samochód nie podobał mi się jak tylko wyszedł na rynek, nie potrafię uzasadnić) lub Peugeotami (w oszczędnych samochodach jak 206 to mógłby być nawet na benzynę).
Jakieś rady? Np. ile powinien kosztować Golf III TDi z pełnym wyposażeniem, zmieści się w przedziale? No i co sądzicie o Audi 80, da radę kupić coś nie zajechanego przez trudną młodzież w tej cenie?