Radio 2din z Androidem - Seat Ibiza 6L 2007.

19 Mar 2023, 11:10

Witam.
Obecnie w swoim Seacie Ibiza III 6L 2007 posiadam jakiegoś 2dinowego chińczyka, model MP5 HD 7010B. Chciałbym jednak wymienić go na jakieś 2dinowe radio ale już z Androidem, WiFi itd. Jakie radio które oczywiście pasowałoby do mojego samochodu moglibyście polecić? :)

Kwoty konkretnej nie mam, wiadomo - im mniej tym lepiej.

Z góry dzięki za pomoc :D
Dafy
Nowicjusz

19 Mar 2023, 12:13

Kup takie radio jakie ci się podoba. Masz autko z 2007 roku, więc nie sądzę, że warto do niego kupować jakieś cuda. Radyjko 2 din z android 10 czy 11 i wifi kupisz za jakieś 300 stówki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Mar 2023, 12:21

A polecisz jakiś konkretny model który pasowałby do mojego auta? Czy po prostu każde 7" będzie pasowało? Mam też kierownicę multimedialną, czy będzie do tego potrzebny adapter Connects2? Obecnie z 7010b żaden przycisk z kierownicy nie działa.
Dafy
Nowicjusz

19 Mar 2023, 12:35

Tu nie ma co polecać - co kupisz to będziesz miał. One wszystkie są praktycznie takie same, a różnię sie tylko pierdołkami - podświetleniem, kolorystyką, menu.
Czy 7'' to nie wiem - musisz kupić takie, żeby ci weszło w miejsce tego co masz.
Dafy napisał(a):Mam też kierownicę multimedialną, czy będzie do tego potrzebny adapter Connects2?

Tak - jak dokupisz Connect 2 to możesz mieć sterowanie z kierownicy. Musisz tylko kupić odpowiedni Connect2. No i radio musi mieć oczywiście funkcję sterowania z kierownicy - w opisach jest taka informacja.
Tutaj masz pierwsze lepsze wygoglowane radio.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

19 Mar 2023, 12:40

Super, bardzo dziękuję za informację i pomoc. W takim razie skupię się na tańszym modelu i dokupieniu do tego Connects2.

Pytanie tylko czy 1GB ramu w takiej stacji multimedialnej wystarczy?
Dafy
Nowicjusz

19 Mar 2023, 15:20

Poszukaj, to znajdziesz więcej RAM-u. Link który podałem to był pierwszy lepszy. Na allegro zapewne znajdziesz zapewne tego dużo więcej o lepszych parametrach i możliwe że tańsze.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Concept
    Koncepcyjne coupe S-FR jest dowodem na to, że napęd na tylną oś przez lata będzie znakiem rozpoznawczym sportowych samochodów Toyoty. Tym bardziej, że marka bierze pod uwagę wprowadzenie subkompaktowego coupe do produkcji. ...