Radio Blaupunkt Brighton 170 BT

28 Cze 2018, 21:59

Witam, jestem tu nowy i nie umiem znaleźc zakładki odnośnie car audio. Proszę o ewentualne przeniesienie tematu. Zakupiłem jak w tytule jednak nie umiem odszukać funkcji RDS a uciekają mi fale i to na pewno coś z tym związane. Proszę o pomoc
Robert2008k
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 10 1999
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Chevrolet
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Cze 2018, 09:44

Robert2008k napisał(a):Zakupiłem jak w tytule jednak nie umiem odszukać funkcji RDS a uciekają mi fale i to na pewno coś z tym związane.
Funkcje RDS włączasz uaktywniając funkcję AF. tylko w tym trybie działa RDS. Musisz znaleźć szukaną stację radiową zapamiętać jej częstotliwość pod wybranym numerem stacji i wtedy przy włączonej funkcji AF nie powinieneś mieć takiego problemu.

Zerknij sobie do instrukcji którą załączam do postu tam masz wyjaśnione dokładnie :)

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

29 Cze 2018, 17:34

Dzięki za zainteresowanie, mam dokładnie taką sama instrukcję tylko dla mojego modelu. Niestety nie ma tam nic o tym gdzie znaleźć pozycję AF w menu systemowym... :no:
Robert2008k
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 10 1999
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Chevrolet
Silnik: 1,6
Typ: Van
Rok produkcji: 2007

02 Lip 2018, 15:26

Robert2008k napisał(a):Niestety nie ma tam nic o tym gdzie znaleźć pozycję AF w menu systemowym...
"Po uruchomieniu funkcji AF w pozycji
REG w menu systemowym." - cytat z instrukcji mówi że jest ona w menu systemowym, więc musisz dokładnie je przejrzeć. Najlepiej na włączonej jakiejś stacji radiowej bo podczas słuchania płyty może być już dostępne inne menu i tam nie znajdziesz.
Sprawdź czy masz włączone REG jak nie to włącz i dopiero szukaj tej funkcji.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...