Radio Blaupunkt Cape Down 945

02 Sie 2019, 11:58

Chciałbym zasięgnąć pomocy w sprawie radia 2DIN jak z aktualizować androida czy w ogóle jest taka możliwość w radiu Blaupunkt Cape Town 945 i jak można obejść oprogramowanie urządzenia aby można było korzystać z serwisu Google ich aplikacji a także z sklepu Play bo nie można nic zainstalować ponieważ serwis Google nie ma tego urządzenia wprowadzonego w rejestr najwyraźniej Blaupunkt się interesował amazon apps. które jest dla mnie porażką i zbędne. Może ktoś zna jakąś firmę co się zajmuje taką zmianą oprogramowania w tym radiu żeby go stworzyć jako urządzenie np. typu tablet Samsung żeby Google go widziało jako takie urządzenie i żebym mógł korzystać z usług Google normalnie, chętnie kupię taką modyfikację. Proszę o pomoc i z gory dziekuje
JegoKityy
Nowicjusz

06 Sie 2019, 12:48

Nie wiem czy to jest wykonalne jedynie co możesz zrobić to sprawdzić jaki masz aktualny firmware i go zaktualizować https://www.blaupunkt.com/fr/nc/servicesupport/car-multimedia/telechargements/firmware-updates/?uid=6609&tx_ddfservicedoku_pi1[view]=single
jeżeli chodzi o samego androida być może była by możliwość zrobienia roota ale dobrze by było żeby zrobił ktoś kto się zna na takich rzeczach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Sie 2019, 00:09

próbowałem i to mi wyskakuje na stronie Blaupunkt, A co do roota też tak myślałem żeby to zrobić albo zainstalować nowego androida całkiem innego nowszego bo ten jest pseudo android i do tego zablokowane wszystko w nim i właśnie szukam kogoś mądrego czy by się podjął tego i interesuje się takimi przeróbkami ale to jest radio widmo nikt nic o nim nie wie nawet serwis Blaupunkta i nikt nie zajmuje się Blaupunktem inne radia owszem A chińczyka w szczególności pracują i robią przeprogramowania a to gorące i parzy radio.
JegoKityy
Nowicjusz

24 Wrz 2019, 09:57

Tu jedyne wyjście poszukać jakiegoś serwisu specjalizującego się w radiach tego typu i zobaczyć czy oni będą w stanie coś Ci pomóc ale może być kiepsko. Chyba że uda się wgrać nowsze oprogramowanie zastępując całkowicie stare jednak tu może pojawić się problem z działaniem pewnych funkcji które masz w aktualnym systemie.

Nie wiem czy nie taniej wyjdzie np. sprzedać to radio i wymienić na takie które będzie Ci pasowało.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!