Radio cb intek. problem brak zasiegu przy odbiorze...

13 Lut 2011, 00:07

Witam. mam cb (dostalem w prezencie jakis czas temu)w zestwie byl bat ok 30cm. po podpieciu zero odbioru... zakupilem inny bat bo to takie jakies male bylo, i tak samo dalej mam zero zasiegu na odbiorze(tam jest taki sprytny wskaznik natezenia syg.). Czy ktos z szanownych urzytkownikow tego forum mial do czynienia z tym radiem i co na to poradzic.

Prosze o pomoc to pierwsze tego typu radio w moim autku.
sars1982
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

13 Lut 2011, 10:33

A antenę zestroiłeś do samochodu?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

15 Lut 2011, 00:06

powiem ci tak szczerze ze nie wiem z czym to sie. Obilo mi sie o uszy ze trzeba bata albo wyciagnac albo przyciac. Ale co i jak nie wiem. Gdybys mi mogl poradzic gdzie sie za tym ruszyc lub co zrobic bylbym wdzieczny. No chyba ze jest jakis warsztat co sie tym zajmuje.
sars1982
Nowicjusz

15 Lut 2011, 00:22

koszt strojenia SWR to 20-40 pln więc nie tragedia, a jak będziesz gadał bez strojenia to ryzykujesz spaleniem końcówki mocy, co już mogło się stać

aaa i bata się nie przycina :mrgreen: przynajmniej w nowszych antenach nie spotkałem się z koniecznością :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Lut 2011, 08:09

W Dąbrowie Górniczej zestroją Ci antenkę profesjonalnym sprzętem, serwis jest na ul. Kasprzaka ale nie pamiętam numeru, wiem, że jak jedziesz Piłsudskiego i w prawo będzie Kasprzaka to serwis jest po lewej stronie jak miniesz wiadukt.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

15 Lut 2011, 13:08

dzieki za info. mysle z koncowki mocy jeszcze nie spalilem bo co jakis czas cos tam slychac:D
A w Dg to znajde mysle bez problemu. napisze jak poskladam to do kupy:)
sars1982
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...
    Lexus LS - limuzyna do dyspozycji Agnieszki Radwańskiej
    Lexus Polska, przy wsparciu Lexus Europe - podpisał umowę partnerską z Agnieszka Radwańska na rok 2013. Logo Lexus będzie widniało na tenisowym stroju Agnieszki Radwańskiej w wszystkich turniejach Wielkiego Szlema, turnieju ...

15 Lut 2011, 13:53

Znalazłem wizytówkę:
For Your Truck
UL: Kasprzaka 256
Tel: 32-261-10-98, 662-264-293
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika