Radio- CLARION, JVC, PIONEER // Dylemat

28 Cze 2008, 12:05

Witam wszystkich forumowiczów.
Od kilku dni mam dylemat co do kupna radia do samochodu.
Jak w temacie, chodzi o radia z firm CLARION, JVC oraz PIONEER..
Mój dylemat dzieli sie na kilka opcji. Każde z poniższych modeli moge sobie spokojnie nabyć jako swoją własność. Pytanie tylko które?
Słyszałem o Clarionie który podobno ma super brzmienie, ale niestety nie ma USB który wydaje mi sie bardzo przydatny..
Reszta modeli też jest ciekawa ale nie wiem jak to jest z dźwiękiem i tak dalej. Do radia będą równie mi potrzebne głośniki więc przy okazji możecie mi doradzić. Dwa głośniki na tylną półkę oraz dwa do przednich drzwi. Więc które radio opłaca się kupić?

1. CLARION DXZ 378 RMP MP3!4x50W
[link do oferty na Allegro wygasł]
2. PIONEER DEH 4000UB
3. JVC KD-G351 USB+AUX
4. JVC KD-G632 MP-3 USB PILOT
5. JVC KD-G441 USB+AUX

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam!
Tomek
Niewyspany
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

29 Cze 2008, 11:49

Zdecydowanie jestem za Pioneer'em
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

13 Lip 2008, 10:11

zgadzam sie z panem wyzej, pioneer wydaje mi sie najlepszy z tych, ktore podales chociaz to drugie JVC tez wydaje sie ciekawe
Deverian
Nowicjusz

13 Lip 2008, 10:41

Niewyspany napisał(a):5. JVC KD-G441 USB+AUX

Mam takie radyjko, nie dawno kupiłem w Media Markcie. Dałem 450,-, ale był taki sam tylko, że z czerwonym podświetleniem za 400,-.
Radyjko dobrze gra. Ładne jest i funkcjonalne
Rodri94

13 Lip 2008, 10:45

Niewyspany napisał(a):5. JVC KD-G441 USB+AUX

Mam takie radyjko, nie dawno kupiłem w Media Markcie. Dałem 450,-, ale był taki sam tylko, że z czerwonym podświetleniem za 400,-.
Radyjko dobrze gra. Ładne jest i funkcjonalne

Ja mam 2x Przód Blaupunkt, takie za koło 100,- i 2x Blaupunkt tył - 60,-

Na samym początku miałem wymienić tylko głośniki ale jak wymieniłem i dałem troche głośniej to mi się radyjko spaliło. I następnego dnia po Radio. Eh ;/ Ale nie żałuje. Radyjko dobrze gra, basy są ok. POLECAM!
Rodri94

14 Lip 2008, 09:43

Po namysłach kupiłem PIONEER DEH 4000UB
oraz głośniki na przód [link do oferty na Allegro wygasł]

oraz na tył [link do oferty na Allegro wygasł]

Ma mi to przyjść albo dziś albo jutro pocztą.
Zobaczymy co z tego będzie.
Niewyspany
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Lip 2008, 08:00

Niewyspany napisał(a):Słyszałem o Clarionie który podobno ma super brzmienie, ale niestety nie ma USB który wydaje mi sie bardzo przydatny..

Ja posiadam tego http://www.clarion.com/pl/pl/products/2007/audio/source_unit/cd/DXZ578RUSB/pl-pl-product-pf_1172367107982.html

Co do wrzucania głośników na tył, to dość kontrowersyjne rozwiązanie i raczej nie jest stosowane w systemach CA. Klasyczna stereofonia to tylko dobrej klasy system przedni (w drzwiach jakies sredniotonówki) i w okolicach słupków tweetery, a w bagazniku subwoofer. Tyl mozna robic, ale jedynie jako delikatne uzupelnienie (glownie dla pasazerow). Wkladanie glosnikow np. w tylną polke mozna by porownac do tego, jakbys sobie frontowe glosniki z kina domowego poustawial za plecami :wink:

Pamietaj tez o wygluszeniu drzwi, bo pozniej zamiast glosnikow bedzie grala blacha :wink:

Pozdrawiam
Tomek
tomek12345
Nowicjusz

18 Sie 2008, 19:30

Co do wrzucania głośników na tył, to dość kontrowersyjne rozwiązanie i raczej nie jest stosowane w systemach CA. Klasyczna stereofonia to tylko dobrej klasy system przedni (w drzwiach jakies sredniotonówki) i w okolicach słupków tweetery, a w bagazniku subwoofer. Tyl mozna robic, ale jedynie jako delikatne uzupelnienie (glownie dla pasazerow). Wkladanie glosnikow np. w tylną polke mozna by porownac do tego, jakbys sobie frontowe glosniki z kina domowego poustawial za plecami Wink

Dokłądnie tak jak kolega mówi..
Ostatnio sie własnie nasłuchałem ze najlepiej walnac w przednie drzwi, do tego tweetery i do bagaznika skrynie..
Podobno wystarcza w zupelnosci..
Niewyspany
Nowicjusz
Awatar użytkownika