29 Sty 2009, 21:13
Kupiłem radio z dolnej półki DALCO AS-5101. Okazuje się, że radio to nie działa poprawnie w moim samochodzie, podczas jazdy przerywa gubi sygnał niezależnie czy muzyka jest odtwarzana z radia, CD czy MP3. Dodatkowo radio przepala prawy głośnik. Inne radia w moim samochodzie dzialają poprawnie nawet stare 10-letnie kasetowe SONY, więc instalacja elektryczna jest za pewne sprawna. Sprzedawca nie chce uznać reklamacji gdyż przypuszcza że mój samochód jest wyposażony
w system, który podczas zwiększania prędkości podgłasnia dźwięk i niby stąd tak dziwne objawy, a radio które kupiłem tego nie obsługuje i nie chcą mi tego radia przyjąć do reklamacji gdyż jak twierdzą w ich samochodzie radio działa.
Jeżdże Renault Clio r. 2000 1.9 DTI i jakoś nigdzie nie znalazłem informacji żeby ten samochód był wyposażony w system automatycznego podgłaszania radia .
Czy opisane powyżej przypadłości rzeczywiście mogą być przyczyną tego że radio nie obsluguje tego systemu?
Czy takie cos mogło być montowane w tak starym i tak niskiej klasy samochodzie czy ktoś może to potwierdzić podesłac jakiegoś linka w tym temacie?
Z góry dzieki.