Radio do Passata-pomocy

18 Sie 2008, 18:54

Mam problem z radiem VW gamma kiedyś radio grało głośniej na połowie pokrętła niż teraz na całym,co może być przyczyną i jak to naprawić? :cry:
naimadX
Nowicjusz

19 Sie 2008, 10:19

Przyczyną może być spalona końcówka mocy, lub potencjometr (ale tego objawem by był brak płynnej regulacji głośności). Prawdopodobnie nie obejdzie sie bez wizyty w warsztacie elektronicznym
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

19 Sie 2008, 14:24

A kiedyś bawiłem się pokrętłami od bass,tremble(nie wiem czy dobrze pisze) i mniej więcej od tego momentu to się stało 2.a samemu tego by nie naprawił:mam
VW Passat 1995r
naimadX
Nowicjusz

19 Sie 2008, 22:37

to ustaw wszystko na zero, pokombinuj, moze da rade..
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

21 Sie 2008, 09:29

A czy to radyjko, to VW Gamma?

Jeśli tak - to podciągając pokrętło od basu uzyskujesz regulację fader (przód-tył), a podciągając wysokie - regulację maksymalnego poziomu dźwięku...

Dla jasności - pokrętła te w normalnej pozycji są schowane. Po wciśniećiu - wysuwają się i umożliwiają regulację alt i bas. ale ich druga pozycja pracy jest lekko podciągnięta. Po prostu chwyć wysunięte pokrętełko i podciąg lekko do góry, aż poczujesz takie delkikatne "stuk" - wtedy przełaczasz na drugą funkcję...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

21 Sie 2008, 15:16

OK spróbuje a żeby z powrotem przełączyć trzeba na dół pociągnąć-tak :?:
naimadX
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...

21 Sie 2008, 17:57

fourup Dzięki wszystko działa i teraz radyjko słychać jeszcze raz dzięki 8)
naimadX
Nowicjusz