Radio firmowe Volvo

14 Lis 2007, 00:19

Witam, mam pytanko, a mianowicie kupilem volvo s80 z firmowym radiem na kasety, wiadomo ze takie radio kosztule troche wiec nie chce go wyjmowac bo jednak porzadnie wyglada i wogole, ale chcialbym wiedziec czy bylaby mozliwosc nie wiem podlaczenia do niego jakiejs zmieniarki czy adaptera abym mogl odtwarzac CD? dziekuje za odpowiedzi
petro
Nowicjusz

14 Lis 2007, 12:35

Pewnie że się da.Tylko czy się opłaci - i jakość dżwięku i cena nowego radyjka z mp3 wraz z ceną adaptera.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Lis 2007, 17:58

baaa porzadne radyjko volvo wiadomo ile kosztule ze moglbym z 10 takich kupic z mp3 :P
petro
Nowicjusz

14 Lis 2007, 18:55

Możesz kupić sobie taki śmieszny adapter. To jest kaseta z kabelkiem. Kasetę wkładasz normalnie do odtwarzacza, a do kabelka podłączasz odtwarzacz mp3. Tyle tylko że jakość dźwięku wtedy jest naprawdę słaba. Więc jeżeli chcesz mieć dobrą jakość dźwięku i słuchać mp3, to ja jednak polecam wymianę tego radia na jakieś inne np. Alpine albo Clarion.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...