Radio KENWOOD KDC-7090R, głośniki i subwoofer

10 Wrz 2013, 22:21

Witam,

Mam wielką prośbę o pomoc przy zrobieniu w miarę dobrego car audio w moim pierwszym samochodziku :) Otóż mam w miarę dobre radio (bynajmniej tak mi się wydaje) jakim jest KENWOOD KDC-7090R (specyfikacja : http://www.audiophile.pl/p/59_kenwood_kdc-7090r) Jedynym problemem z radiem jest to, że musiałbym wymienić taśmę za ok. 70-100zł wraz z robocizną. Oprócz tego planuję kupić 2 głośniki do przodu w drzwi i ewentualnie 2 z tyłu (czytałem, że z tyłu nie zawsze opłaca się wkładać głośników, bo psują brzmienie-czy to rzeczywiście prawda?) Myślałem też nad używanym subwooferem typu Blaupunkt EMB 1200 z nominalną mocą ciągłą 150WATT. Czy radio utrzyma taki subwoofer i 2/4 głośniki? Jakie głośniki moglibyście polecić do mojego Suzuki Swift na takim radyjku, i czy będzie to w miarę dawało dobre brzmienie? Na głośniki chciałbym wydać jak najmniej, mogą być używane, aby tylko jakość dźwięku na codzienną jazdę była dobra, czy zmieszczę się w 200zł (same głośniki), bo suba mogę kupić od kolegi za 150zł-warto?

Dzięki wielkie z góry za pomoc
Pozdrawiam
kamix6
Nowicjusz

Auto: Swift 98r

11 Wrz 2013, 07:51

Samo radio nie da ci tego co wzmacniacz,ja osobiście wolał bym suba,u siebie mam 4 głośniki fabryczne do tego tuba głośnik o średnicy 20cm jbl i wzmacniacz boschmann,jak dla mnie w zupełności wystarcza.
jacekmb1
Nowicjusz

11 Wrz 2013, 14:08

OK, więc na początek kupię 2 głośniki które podłączę pod te radyjko. Znajdę jakieś w miarę dobre głośniki w cenie po ok. 70zł za sztukę? Mógłbym prosić o jakiś konkret, polecenie jakiegoś modelu który jest w miarę opłacalny?
kamix6
Nowicjusz

Auto: Swift 98r