Radio, nawigacja, czujniki parkowania itd. - przestały działać

29 Paź 2016, 13:25

Witam. Mam pytanie, gdzie w moim peugeocie 607 model po lifcie rocznik 2007/08 poj. 2.7 hdi znajdę komputer odpowiedzialny za pracę takich urządzeń jak: Radio, nawigacja, czujniki parkowania itd. Chodzi o to że po wymianie silnika na taki sam przestało działać w/w urządzenia. Żadnych znaków zasilania. Bezpieczniki dobre. Podejrzewam że poprzedni mechanik (nieudacznik) z rozruchu startował bo akum był padnięty do zera. Wg serwisu prawdopodobnie padł sterownik (komputer)
Bardzo proszę o podpowiedz gdzie i czego szukać bo wpakowałem już mega sporo kasy przekraczające wartość auta 2.5 razy a efektów brak pozytywnych.
Pomóżcie proszę
andi1170
Obserwowany

Auto: peugeot 607
Rok produkcji: 2007

03 Lis 2016, 11:03

andi1170 napisał(a):Chodzi o to że po wymianie silnika na taki sam przestało działać w/w urządzenia. Żadnych znaków zasilania.
Czy razem z silnikiem był wymieniany komputer, czy tylko sam silnik?

Pierwsza sprawa podpięcie pod komputer i odczytanie błędów. Twój model słynie z tego że potrafi być kapryśny jeżeli chodzi o elektronikę w samochodzie. Jak sprawdzisz błędy to daj znać co tam masz...

Może być problem z modułem komfortu i przez to część rzeczy nie działa.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upał za kierownicą
    Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...